Det er ganske tilfredsstillende at sylte lidt af havens høst, så man har skønne, hjemmelavede marmelader, pickles og surt, når sommeren går på held.
Otte bøger, skrevet af nogle af Danmarks mest rutinerede og engagerede madskribenter, viser hvordan du nemt kommer i gang. Bøgerne anviser, trin for trin, sylte- og fermenteringsmetoder, giver gode tips og inspirerer med opskrifter fra fjerne himmelstrøg såvel som klassisk danske sylteopskrifter. Fremstil din egen ketchup, sennep, hjemmesyltede agurker og tomater, sauerkraut, chutney, salsa, pickles, relish, krydderolier og -eddiker, kryddersalt, marmelader og syltetøj, saft, sirup og meget mere.
Ved at sylte og fermentere, får du mere ud af din høst, og når du sylter selv, så ved du, hvad du får indenbords. Du undgår uønskede tilsætningsstoffer og kender indholdet af sukker, samtidig med at du tilfører din mad helt nye smagsdimensioner.