Bemærk, at selvom giftlinjen vurderer, at de nævnte blomster ikke udgør nogen risiko ved indtagelse, så kan man ikke udelukke, at nogle mennesker kan opleve allergiske reaktioner, ligesom man ved større indtag, muligvis kan få maveonde.

Guide: Hvilke blomster i haven er spiselige og hvordan smager de?

Allium (prydsløg)
Botaniske navn: Allium
Hvilke dele af planten er spiselige: Blomsten (især de små kronblade) er spiselige, mens bladene kan bruges som forårsløg
Smag og aroma: Løgagtig lugt og smag
Anvendelse: Salater, kryddersmør, i salaten, i fiskeretter og sammen med kartofler, i dip og dressinger

Asters
Botaniske navn: Aster
Hvilke dele af planten er spiselige: Blomsten
Smag og aroma: Bitter
Anvendelse: Dekorativ i salater.

Tallerkensmækker (blomsterkarse)
Botaniske navn: Tropæolum
Hvilke dele af planten er spiselige: Både blomster og blade er spiselige
Smag og aroma: Sennep, karse, kål
Anvendelse: Salater og som dekoration på smørrebrød

Dahlia (Georgine)
Botaniske navn: Dahlia
Hvilke dele af planten er spiselige: Blomsten
Smag og aroma: Sødlig, neutral og bitter alt efter type
Anvendelse: Dekorativ i salater og desserter.

Forglemmigej
Botaniske navn: Myosotis
Hvilke dele af planten er spiselige: Blomsten
Smag og aroma: Neutral
Anvendelse: Dekorative i salater, müsli og desserter.

Marts viol
Botaniske navn: Viola odorata
Hvilke dele af planten er spiselige: Blomsten
Smag og aroma: Dufter fint parfumeret og har rosensmag
Anvendelse: Salater, is og kagepynt

Katost
Botaniske navn: Malva sylvestris
Hvilke dele af planten er spiselige: Kronblade & bælge
Smag og aroma: Kronbladene er syrlige, mens plantens små bælge har en nøddeagtig smag.
Anvendelse: Dekorative i salater og desserter.

Kornblomst
Botaniske navn: Centaurea cyanus
Hvilke dele af planten er spiselige: Både blomster og blade er spiselige
Smag og aroma: Neutral til let krydret og sødlig
Anvendelse: Salater, kryddersmør, smoothie, i müsli og som pynt på kager.

Morgenfrue
Botaniske navn: Calendula officinalis
Hvilke dele af planten er spiselige: Både blomst og blade
Smag og aroma: Mild krydret
Anvendelse: Dekorativ i salater, risretter, smoothies og te, og giver også chokoladekagen et strejf af peber

Rose
Botaniske navn: Rosa
Hvilke dele af planten er spiselige: Kronblade
Smag og aroma: Sød rosenduft og let syrlig, bitter smag
Anvendelse: Rosensirup, -gelé, -eddike, -saft, -is, -salt, i kager, salater og frugtdesserter samt kandiseret som pynt.

Tagetes (fløjlsblomst)– citrontagetes, appelsintagetes, lakridstagetes
Botaniske navn: Tagetes Asteraceae
Hvilke dele af planten er spiselige: Både blomster og blade er spiselige
Smag og aroma: Appelsin- og citrontagetes: Citrusduft og let syrlig smag / Lakridstagetes: Duft og smag af anis og estragon
Anvendelse: Salater, marinader, kryddersmør og som pynt på kager samt tørret i urtete