Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 175 g smør
- 125 g sukker
- ½ tsk hjortetaksalt
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk stødt kardemomme
- ½ tsk stødt hvid peber
- ½ tsk stødt ingefær
- Revet skal af ½ usprøjtet citron
Sådan gør du
- Hak smør og hvedemel sammen, til det ligner en grynet masse.
- Bland hjortetaksalt, vaniljesukker, kardemomme, peber, ingefær og revet citronskal i.
- Saml dejen – tilsæt evt. en smule mælk, hvis den er for tør.
- Del dejen i mindre portioner og tril den til tynde stænger.
- Skær stængerne i små stykker og tril dem til kugler på størrelse med hasselnødder.
- Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir med lidt afstand imellem.
- Bag i en forvarmet ovn ved 180°C i 12-15 minutter, til de er let gyldne.
- Lad dem køle af på en rist og opbevar i en tætsluttende kagedåse.