Ingredienser:
- 400 gram blandet flæske-, kalve- og oksefars
- 1 dl ukrydret rasp
- 1 dl vand
- 2 dl kaffefløde
- 1½ tsk salt
- ½ tsk peber
- 3 spsk revet løg
- 1 æg
- Margarine til stegning
Sådan gør du:
- Raspen overhældes med vand og kaffefløde og skal trække i 10-15 minutter.
- Løg steges glasklare på pande.
- Løg og de øvrige ingredienser blandes i en skål og den udblødte rasp tilsættes. Rør det omhyggeligt sammen.
- Farsen formes til små kødboller med hænderne. Hvis du dypper hænderne i koldt vand med jævne mellemrum, så går det lettere.
- Læg köttbullarne på et fugtet skærebræt.
- De steges på panden. Så snart de er blevet brune på begge sider dæmpes varmen. Ryst panden af og til, så de bliver ensartet.