Ingredienser
- ½ liter færdiglavet kartoffelmos
- 2 dl tykmælk eller kærnemælk
- 50 gram gær
- 1 spsk. salt
- 200 gram sirup
- 1 spsk. finthakket pomeransskal
- 1 spsk. anis
- evt. lidt fennikel
- 225 gram rugmel
- ca. 500 gram hvedemel
Pensling
- 1 spsk. sirup
- 1 spsk. kogende vand
Tilberedning
- Bland kartoffelmos og mælk ned i en skål
- Smuldr gæren og tilsæt salt, sirup, pomeransskal og anis
- Tilsæt rugmel og ælt hvedemelet i lidt af gangen indtil dejen er blød og smidig
- Lad dejen hæve under et klæde et lunt sted i 30 minutter
- Ælt dejen igennem og form til 4 runde brød der lægges på en bageplade beklædt med bagepapir
- Lad brødene hæve tildækket i yderligere 30 minutter
- Forvarm ovnen til 200 grader
- Bages midt i ovn i cirka 35 minutter
- Fem minutter før brødene er bagt færdige, pensles de med sirupsvand