Til dig med passion for frugt og grønt
Til dig med passion for frugt og grønt 

Få nye og flere idéer til mad med mere frugt og grønt ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Vi er mange, der holder af frugt og grønt. Smagen, farverne, sundheden og alt det andet gode, der følger med, når vi vælger årets frugt og grønt, er indiskutabelt. Derfor handler det kun om at få endnu mere af det, der gør os glade!

En sikker succes fra starten
”Sæson for god smag” er et gratis inspirationstilbud til alle, der ønsker idéer, tips, information og viden om årstidens frugt og grønt. Gartneribrugets Afsætningsudvalg står bag udgivelsen af det gratis livsstilsmagasin ”Sæson,” der har været så stor en succes, at oplagstallet er sat op til hele 250.000.
Derudover består ”Sæson for god smag” af en flot og spændende hjemmeside med masser af lækre opskrifter, en enkelt artikel i ny og næ samt et gedigent opslagsværk, hvor man kan læse om de forskellige slags frugt og grønt. Her kan man fx finde svaret på, hvordan de forskellige slags frugt og grønt opbevares korrekt. Da ”Sæson for god smag” er koncentreret om det, der avles i Danmark, og har en meget stor nøjagtighed, er styrken i opslagsværket, at det her er muligt at slå de mange forskellige sorter op og dermed blive klogere på forskellene og hvad, de hver især er velegnet til.

Få nye og flere idéer til mad med mere frugt og grønt
Intentionen bag ”Sæson for god smag” er selvklart, at få læserne til at spise mere frugt og grønt. Det er da også svært ikke at blive fristet! Det er let og ligetil at søge opskrifter på hjemmesiden, der har et godt søgesystem med mulighed for at fortælle, hvilke slags frugt eller grønt du har i dit køleskab, og på baggrund af det få bud på spændende opskrifter.
Hjemmesiden tilbyder et gratis nyhedsbrev, hvor man får de dejligste opskrifter på Månedens opskrift, der selvfølgelig er tilberedt med årstidens frugt og grønt. Det er også muligt at få Månedens opskrift via SMS. Kendte og dygtige kokke medvirker ofte i forbindelse med Månedens opskrift.
For de, der gerne vil spise vegetarisk, har ”Sæson for god smag” samlet en række lækre opskrifter sammen, så det er let og ligetil.

Vælg årstidens frugt og grønt – fra Danmark!
”Sæson for god smag” er et sundt, velsmagende og nytænkende tilbud, der er værd at takke ja til! Der er al mulig god grund til at fylde tallerkenen med endnu mere af årstidens frugt og grønt. Lad os huske på, at det også bør være dansk produceret i klimaets navn. Så er der kun tilbage at minde om muligheden for samtidig at vælge økologiske produkter. Uanset hvad du vælger, vil mere af den gode frugt og grønne være lig med en god investering.

Om livsstilsmagasinet Sæson
Sæson udgives af frugt- og grøntbranchen. Det udkommer tre gange årligt i perioden april til september. Oplaget er på 250.000. Magasinet er placeret i Frugt- og grøntafdelingen i to større detailkæder.

Kilde: www.sæsonforgodsmag.dk


Link:

Kost & Ernæring
5 gode grunde til at spise chokolade i julen 

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god idé at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniljekranse, klejner, is-deserter og slik.

Ifølge…

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomat og forebyggelse af kræft 

Lige nu bugner grøntsagsafdelingen af saftige, solmodne tomater, som ikke kun smager, men også er en eminent kilde til antioxidanten lycopen. Lycopen har gennem det seneste årti været genstand for talrige videnskabelige studier, som har undersøgt stoffets helbredsmæssige fordele. Og rigtig meget…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Det sunde granatæble 

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø, har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og Østens eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Læs mere
Kost & Ernæring
Cider - en sundhedsdrik 

Rødvin og grønt te har hidtil scoret højest på ranglisten over flydende former for antioxidanter, men også den fermenterede drik, cider, er at finde på listen.

Læs mere
Sundhed
Spiser du heller ikke fisk? 

Selvom vi, ifølge de officielle kostråd, bør spise fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen, så viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet, at mange af os ikke engang spiser fisk til aftensmad én gang om ugen. Således viser de seneste tal, at det samlede fiskeindtag for børn og voksne er…

Læs mere
Økologi
Småbørnsfamilier køber mest økologi 

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Læs mere
Kost & Ernæring
Vildmedost.dk 

Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.

Læs mere
Kost & Ernæring
Skyrs succes 

Skyr er lidt af et vidunderprodukt: Smagen er rund og syrlig, konsistensen fed og cremet, alligevel hører skyr til blandt de magre surmælksprodukter.

Læs mere
Sundhed
Moderne kostråd 

Vælg fuldkorn, spis mere fisk og spis mad med mindre salt. Sådan lyder budskabet i tre af de ti kostråd, som skal guide danskerne til en sundere og mere aktiv livsstil. Bag de 10 kostråd står Fødevarestyrelsen. Styrelsen har hentet solid videnskabelig rygdækning hos ledende danske forskere i…

Læs mere
Kost & Ernæring
Får vi for meget salt? 

Der har i medierne, de seneste dage, været sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at sænke det daglige indtag af salt. Men DTU Fødevareinstituttet understreger, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^