Til dig med passion for frugt og grønt

Til dig med passion for frugt og grønt 

Få nye og flere idéer til mad med mere frugt og grønt ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Vi er mange, der holder af frugt og grønt. Smagen, farverne, sundheden og alt det andet gode, der følger med, når vi vælger årets frugt og grønt, er indiskutabelt. Derfor handler det kun om at få endnu mere af det, der gør os glade!

En sikker succes fra starten
”Sæson for god smag” er et gratis inspirationstilbud til alle, der ønsker idéer, tips, information og viden om årstidens frugt og grønt. Gartneribrugets Afsætningsudvalg står bag udgivelsen af det gratis livsstilsmagasin ”Sæson,” der har været så stor en succes, at oplagstallet er sat op til hele 250.000.
Derudover består ”Sæson for god smag” af en flot og spændende hjemmeside med masser af lækre opskrifter, en enkelt artikel i ny og næ samt et gedigent opslagsværk, hvor man kan læse om de forskellige slags frugt og grønt. Her kan man fx finde svaret på, hvordan de forskellige slags frugt og grønt opbevares korrekt. Da ”Sæson for god smag” er koncentreret om det, der avles i Danmark, og har en meget stor nøjagtighed, er styrken i opslagsværket, at det her er muligt at slå de mange forskellige sorter op og dermed blive klogere på forskellene og hvad, de hver især er velegnet til.

Få nye og flere idéer til mad med mere frugt og grønt
Intentionen bag ”Sæson for god smag” er selvklart, at få læserne til at spise mere frugt og grønt. Det er da også svært ikke at blive fristet! Det er let og ligetil at søge opskrifter på hjemmesiden, der har et godt søgesystem med mulighed for at fortælle, hvilke slags frugt eller grønt du har i dit køleskab, og på baggrund af det få bud på spændende opskrifter.
Hjemmesiden tilbyder et gratis nyhedsbrev, hvor man får de dejligste opskrifter på Månedens opskrift, der selvfølgelig er tilberedt med årstidens frugt og grønt. Det er også muligt at få Månedens opskrift via SMS. Kendte og dygtige kokke medvirker ofte i forbindelse med Månedens opskrift.
For de, der gerne vil spise vegetarisk, har ”Sæson for god smag” samlet en række lækre opskrifter sammen, så det er let og ligetil.

Vælg årstidens frugt og grønt – fra Danmark!
”Sæson for god smag” er et sundt, velsmagende og nytænkende tilbud, der er værd at takke ja til! Der er al mulig god grund til at fylde tallerkenen med endnu mere af årstidens frugt og grønt. Lad os huske på, at det også bør være dansk produceret i klimaets navn. Så er der kun tilbage at minde om muligheden for samtidig at vælge økologiske produkter. Uanset hvad du vælger, vil mere af den gode frugt og grønne være lig med en god investering.

Om livsstilsmagasinet Sæson
Sæson udgives af frugt- og grøntbranchen. Det udkommer tre gange årligt i perioden april til september. Oplaget er på 250.000. Magasinet er placeret i Frugt- og grøntafdelingen i to større detailkæder.

Kilde: www.sæsonforgodsmag.dk


Link:

Fermenterede fødevarer og serotonin – forbindelsen mellem tarm og hjerne
Sundhed
Kan fermenteret mad påvirke dit humør? Tarmfloraens skjulte forbindelse til mental sundhed 

Måske har du hørt om den særlige forbindelse mellem tarmen og hjernen – et samspil, der i de seneste år har fået stor opmærksomhed i forskningen. Det viser sig, at de bakterier, der lever i vores fordøjelsessystem, ikke kun påvirker vores fysiske helbred, men også vores mentale velbefindende. Men…

Læs mere
Hvordan fermenterede fødevarer fremmer en sund fordøjelse
Sundhed
Fermenteret mad og din tarmflora – hvad siger forskningen? 

Tarmen spiller en central rolle for kroppens sundhed, og en balanceret tarmflora er afgørende for fordøjelsen, immunforsvaret og optagelsen af næringsstoffer. Men hvordan påvirker fermenteret mad denne vigtige balance? Forskning peger på, at de naturlige bakterier i fermenterede fødevarer kan have…

Læs mere
Syltning eller fermentering - Hvad er sundest?
Kost & Ernæring
Syltning vs. fermentering – hvad er forskellen, og hvad kan du fermentere? 

Fermenterede fødevarer er blevet populære for deres mulige sundhedsfordele, mens syltning længe har været brugt som en nem måde at konservere mad på. Men hvad er egentlig forskellen mellem de to metoder – og hvorfor bliver fermentering ofte fremhævet som det sundere valg?

Både syltning og…

Læs mere
Fermenteret mad er en trend – men hvad siger forskningen om sundhedsfordelene?
Sundhed
Hvad er hypen omkring fermenteret mad? 

Kimchi, kombucha, surkål og kefir – fermenterede fødevarer er overalt for tiden. Sundhedsblogs og medier bugner af opskrifter på fermenteret mad, men hvad er det egentlig, der gør dem så specielle? Er det blot endnu en sundhedstrend, eller er fermenteret mad noget vi alle burde finde plads til på…

Læs mere
Fermenterede fødevarer indeholder gavnlige bakterier, der kan understøtte fordøjelsen og vægtbalancen
Sundhed
Kan fermenterede fødevarer fremme vægttab? 

Fermenterede fødevarer har fået stigende opmærksomhed for deres gavnlige effekter på tarmfloraen, men kan de også spille en rolle i vægttab? Forskning tyder på, at en sund tarmflora kan være en nøglefaktor i reguleringen af appetit, stofskifte og fordøjelse – og her kan fermenterede fødevarer gøre…

Læs mere
Demens: Sådan kan højt LDL-kolesterolniveau påvirke hjernen.
Sundhed
Ny viden om kolesterol og demens 

Ny forskning fra The Lancet Commission i 2024 kaster lys over en vigtig forbindelse mellem kolesterol og risikoen for at udvikle demens. Forskningen ændrer forståelsen af sammenhængen mellem hjertesundhed og hjernesundhed, og understreger vigtigheden af at overvåge kolesterolniveauer gennem hele…

Læs mere
Kost & Ernæring
5 gode grunde til at spise chokolade i julen 

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god idé at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniljekranse, klejner, is-deserter og slik.

Ifølge…

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomat og forebyggelse af kræft 

Lige nu bugner grøntsagsafdelingen af saftige, solmodne tomater, som ikke kun smager, men også er en eminent kilde til antioxidanten lycopen. Lycopen har gennem det seneste årti været genstand for talrige videnskabelige studier, som har undersøgt stoffets helbredsmæssige fordele. Og rigtig meget…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Det sunde granatæble 

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø, har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og Østens eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Læs mere
Kost & Ernæring
Cider - en sundhedsdrik 

Rødvin og grønt te har hidtil scoret højest på ranglisten over flydende former for antioxidanter, men også den fermenterede drik, cider, er at finde på listen.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Rugbrødsglæde – bag lækkert surdejsrugbrød af Åse Solvej Hansen – lær at bage det perfekte rugbrød
Åse Solvej Hansen - Rugbrødsglæde

Der er en særlig glæde ved at bage sit eget rugbrød – duften, smagen og følelsen af at skabe noget fra bunden. 'Rugbrødsglæde – bag lækkert surdejsrugbrød' giver dig en grundig introduktion til surdejsbagning, så du nemt kan lave velsmagende og næringsrige rugbrød hjemme i dit eget køkken.

Læs mere
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Shopping
^