Kategorier: Sensommer - Årstidens råvarer

Tyttebær tid: Råsyltede tyttebær

Smagen af sensommer
Lige nu kan man, især på de jyske heder, finde ganske store mængder små røde tyttebær. Ofte kan de små bær fås friske hos grønthandleren samt som frostvare eller på glas i dagligvarebutikkerne.
Af tyttebær kan man koge det lækreste tyttebærsyltetøj, men de små bær er også ganske velegnede til råsyltning. Råsyltede tyttebær er smagen af nordisk efterår, og godt til kødretter, til stegt fisk og vildt, i sandwich såvel som i pandekager med flødeskum.
Det er super nemt at råsylte bær. Sådan gør du: Rengør 200 g. tyttebær. Vend dem sammen med 100 g sukker i en skål. Alt efter smag og behag, kan man vælge at purere bærrene ved at mose dem med en gaffel. Herefter skal sukker og bær trække et par timer inden servering.