Weekend ret

Weekend ret 

Langtidsbraiseret skinkesteg med rødløgskompot & pastinak-kartoffelgratin med pecorino

4850 kJ/1155 kcal

Langtidsbraisseret skinkesteg

1 skinkesteg (server 270g og gem resten til en dag mere eller til pålæg),
3 laurbærblade ,
2 gulerødder i grove stykker,
¼ selleri i grove stykker,
1½ tsk timian,
2 løg i kvarter,
ca. 7-10 dl vand,
salt og peber

Læg alle ingredienserne i en stegeso eller en smedejernsgryde med låg. Lad stegen braisere i 3-3½ time ved 150C. Undervejs hældes halvdelen af suppen fra i en gryde, hvor den skal koge ind til ca. 3-4 dl.

Pastinak kartoffelgratin med pecorino
3-4 dl suppe,
50g reven pecorino,
1 stort hakket løg,
4 kartofler i papirtynde skiver,
to pastinakker i papirtynde skiver,
salt og peber fra kværn.

Bland alle ingredienser og hæld det i et ildfast fad. Bag den ved 200C i ca. ½ time eller til den er flot gylden. Vend den gerne rundt efter et kvarters tid.

Rødløgskompot
2 rødløg,
2 spsk. eddike,
1 spsk. sukker,
timian,
salt og peber fra kværn

Alle ingredienser hældes i en gryde og simrer ved middelvarme i ca. 15-20 min indtil eddike og saft er sirupsagtigt.

Server grøntsagerne fra stegen til også.

Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie 

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Linsesalat med tomat 

Beluga linser er små og sorte linser med en mild nøddeagtig smag. Det er den mest delikate af linserne, og er samtidig fedtfattig og en god kilde til blandt andet kostfibre og protein. Baluga linser egner sig særlig godt som ingrediens i salater, fordi de ikke som fx grønne linser, bliver melede ved…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Frem med mel og forklæde! 

Store Bagedag, som hvert år afvikles torsdag i uge 42, er en dansk mærkedag, der har til formål at fejre bagetraditionen og samværet omkring bagning. Det er en oplagt anledning til at invitere familie og venner til en dag i køkkenet, hvor der hygges og fremtrylles duftende friskbagte brød og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød  

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lammefrikadeller med pastinak 

Nem opskrift fra Kostkompagniet på skønne lammefrikadeller med pastinak, hvortil man fx kan servere linsesalat og sprøde, stegte gulerødder i timian.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tærte med græskar og gedeost 

Der er ingen grund til at lade græskarkød fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pastasalat med stor umami-smag 

Orker du ikke at stå i køkkenet i aften, så har vi en perfekt idé til et nemt og lækkert måltid med ingredienser, du formentligt allerede har liggende. I så fald kan sidegevinsten være, at du får ryddet ud i de 'glemte' grøntsagsrester i køleskabet - og måske også sparret lidt på madbudgettet.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Den 4. oktober fejrer Sverige ’Kanelbullens Dag’ - og det må vi da bakke op om  

Der er ikke noget, der kan sprede en hyggelig stemning, som duften af friskbagte kanelsnegle. Herhjemme er de lækre boller et populært bagværk, især på en våd og kedelig efterårsdag. Og i Sverige sætter man så stor pris på kanelsnegle, at de har fået deres helt egen mærkedag.

Den 4. oktober fejrer…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Moccakage 

De færreste kaffeelskere vil kunne stå for denne super skønne moccakage.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager 

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^