Ingen BBQ uden side dishes
Tilbehøret – som amerikanerne kalder ’side dishes’ - til de grillede lækkerier er særdeles alsidige og rummer både det krydrede og sprøde og det salte og søde. Til spareribs kan fx serveres grillede majs & aubergine, feta/melon salat med syltede jalapenos, coleslaw eller kartoffelsalat med friske krydderurter.
Spareribs
Mens de fleste af os forbinder grillning med, at råvarer tilberedes over åben ild og ved relativ høj varme, så handler BBQ i højere grad om langtidsstegning, hvilket udover at mørne kødet også tilføjer det en røget smag. Hvis man ikke kan kunsten, at langtidsstege på grill, så kan man i stedet forkoge kødet.
Opskrift
4 personer
- 1 ½ kg kamben
- BBQ-marinade
Sådan gør du:
- Kog kødet i letsaltet vand i en time
- Tag kødet op og dup det tørt
- Læg kødet i dobbelte fryseposer og hæld marinaden over
- Ryst posen så kødet dækkes af marinaden
- Lad kødet hvile i køleskab et par timer og ryst posen undervejs
- Pak kødet ud, krydr med salt og grill 7-8 minutter på hver side