Velegnet til grøntsagssuppe er blandt andet pastinak, knoldselleri, jordskok, løg, kål, squash og græskar, kartofler, gulerod, asparges, porrer, ærter, persillerod, bønner fx Kidney beans, linser, kigærter, hvide og -sorte bønner og søde kartofler.
I opskriften forbages grøntsagerne, hvilket gør suppen endnu mere delikat, og toppet med æblerstykker, saltede mandler, friske krydderurter, friskkværnet peber og cremet cremefraiche, er den ganske enkelt forrygende.
Opskriften er til 4 personer
Ingredienser
- 1 kg. blandede grøntsager
- 1 stk. helt hvidløg
- 1 spsk olie
- Friske rosmarinkviste, timiankviste eller andre friske krydderurter
- 2 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- ¾ liter grøntsagsbouillon
Topping
- 1 dl cremefraiche
- 1 dl æble i små tern
- ½ dl grofthakkede saltede mandler
- Friske krydderurter
- Friskkværnet peber
Tilbehør
- Lunt brød, fx naanbrød
Sådan gør du:
- Skær grøntsagerne i grove stykker og fordel dem i en lille bradepande. Skær bunden af hvidløget og læg det i bradepanden sammen med grøntsagerne.
- Fordel olie, krydderurter, salt og peber herover. Bag grøntsagerne i ovnen til de er helt møre. Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.
- Pres hvidløget ud og fjern evt. stilke fra krydderurterne.
- Kom de bagte grøntsager i en gryde og hæld bouillon over.
- Kog suppen i 5-10 min. og blend den helt glat. Tilsæt evt. lidt vand, hvis du ønsker en tyndere suppe. Smag suppen til.
- Fordel suppen i 4 skåle og top den med cremefraiche, æbletern, mandler, friske krydderurter og peber. Server suppen med brød.