Shepherd’s pie

Shepherd’s pie 

Den perfekte ret til at varme krop og sjæl i efteråret. De ekstra krydderier og chilien skal nok få sat fut under dig i løbet af nul komma fem, lover Ravinder Bhogal ...

Hvis temperaturen er styrtdykket, og dagslyset er forsvundet, før du overhovedet når at slukke vækkeuret klokken 7:00, er dette den perfekte ret til at varme krop og sjæl. Betragt det som kølervæske for madører. De ekstra krydderier og chilien skal nok få sat fut under dig i løbet af nul komma fem. Denne shepherd’s pie fra Ravinder Bhogals <link https: www.kvindeguiden.dk _self> Steg i stiletter ligger i en skal af kartoffelmos, der er tyk nok til at isolere en iglo.

Ingredienser til pie ....:
∙ en ordentlig slat olivenolie
∙ 1 løg, hakket meget fint
∙ 1 gulerod, hakket
∙ 3 fed hvidløg, hakket
∙ 1 tsk spidskommen
∙ 1/2 tsk stødt kanel
∙ 500 g hakket lammekød
∙ 200 ml hakkede tomater
∙ 1 spsk tomatpuré
∙ 1 stykke (2,5 cm) frisk ingefær
∙ 2 grønne chilier (uden kerner, hvis du foretrækker det mindre stærkt), hakket
∙ 1 spsk rødvinseddike
∙ havsalt og friskkværnet sort peber
∙ 100 g frosne ærter
∙ 250 ml kogende vand
∙ ketchup, til servering

Ingredienser til kartoffelmosen ...
∙ 750 g melede kartofler, skrællet
∙ 75 g usaltet smør
∙ 2 æggeblommer
∙ 40 ml sødmælk
∙ 40 ml piskefløde
∙ et let drys stærk paprika

Sådan gør du ...:
∙ Forvarm ovnen til 200 grader. Skær kartoflerne til kartoffelmosen i små terninger og lad dem stå og simre i en gryde med saltet vand, indtil de er møre – ca. 10-15 minutter.
∙ Hæld vandet fra.
∙ I mellemtiden opvarmes olien i en stor gryde.
∙ Sautér løg, gulerødder og hvidløg, indtil de er bløde og gyldenbrune.
∙ Tilsæt spidskommen og kanel og steg videre i et par minutter, indtil det begynder at dufte herligt. ∙ Tilsæt hakket kød og brun det, mens du hakker eventuelle klumper i stykker med en træske.
∙ Når kødet er godt brunet, hældes tomater og tomatpuré i sammen med ingefær, chili, eddike og krydderier.
∙ Lad det stå og boble og koge i ca. 8 minutter. Når tomaterne er opløst, hældes ærterne i, og der røres godt rundt.
∙ Hæld vandet i, bring det i kog, læg låg på gryden og lad det stå og simre i 25 minutter.
∙ Mos kartoflerne og rør derefter smør og to æggeblommer i. Hæld langsomt mælk og fløde i og mos igen, så du sikrer, at du får en glat mos uden klumper.
∙ Hæld kødet i et ovnfast fad og bred kartoffelmosen ud over det. Sørg for, at noget af mosen stikker lidt mere op end andet – det bliver lækkert sprødt og får din shepherd’s pie til at se herligt rustik og hjemmelavet ud.
∙ Drys med paprika og bag retten i ovnen i 25 minutter, indtil den bobler og er blevet gylden.

Spis den foran pejsen med tallerkenen i skødet og en klat ketchup til.

Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte, -saft, -cocktail og -smoothie 

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de saftige, røde stilke fra jordbærrabarber, som er en af sæsonens første sorter.

Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og som tilbehør til isdesserter og yoghurt, såvel som til kompot til fjerkræ og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbercrumble opskrift 

Ingen kager slår rabarber crumble. En skøn sommerdessert med den syrlige rabarberkompot i med den sprøde, søde crumble. Et lille strejf af kanel og de knasende mandler fuldender den uimodståelige smag, der gør rabarbercrumble til en absolut favorit blandt både børn og voksne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbertærte med friske jordbær - Syrligt møder sødt! 

Det er sæson for den alsidige rabarber, der kan nydes både kold og varm - eller lun som her i en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis og friske jordbær på toppen.

Kagen er fuld af gode råvarer; smør, sukker og…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Samsøs Bedste Kartoffelmad 2024: En hyldest til sæsonens små, fine knolde 

Blandt sæsonens råvarer er de nye kartofler en sand delikatesse, og her er kartofler fra Samsø en særlig skøn mundfuld, og som et af sommermånedernes første kulinariske begivenheder fejrer Samsø de nye kartofler med eventet 'Samsøs Bedste Kartoffelmad 2024'.

Nye kartofler er, med deres let…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kartoffelmad med hjemmelavet mayonnaise: En nem og dejlig klassiker 

Sæsonen for de små nye frilandskartofler skal fejres med en rigtig smørrebrødsklassiker: Kartoffelmaden. Faktisk er kartoffelmaden så populær, at selv finere danske frokostrestauranter har den med på menuen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
3 favoritter med asparges 

Med asparges er mulighederne mange. Asparges kan serveres med vinaigrette sauce, hakkede æg og kapers, eller ganske enkelt med lidt god olivenolie, citron og friskhøvlet parmesan på toppen. Og så man man jo også lægge asparges viklet i røget bacon på havegrillen ...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hollandaise sauce - Perfekt til sæsonens grønne og hvide asparges  

En hjemmelavet hollandaise sauce er skøn til både fisk og skaldyr, kylling - og ikke mindst til asparges. Hollandaise minder om bearnaisesauce, men indeholder ikke estragon og persille. Saucen er bedst, hvis den tilberedes umiddelbart før serveringen, da den ikke kan opvarmes uden at skille.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønne asparges - Tilberedning & opskrifter 

Hvordan ser en god asparges ud? Skal asparges skrælles? Skal de træede ender skæres eller brækkes af? Kan grønne asparges spises rå?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Bløde, fudgy brownies med stor chokoladesmag 

Forestil dig duften af nybagte brownies, der fylder hele køkkenet, og den fyldige chokoladesmag og bløde, fudgy konsistens, der bare smelter i munden. Heldigvis er de små chokoladefirkanter også super nemme at bage, hvilket gør dem til en klar favorit både blandt den erfarne såvel som knap så…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Focacciabrød med rosmarin - Nem opskrift! 

Focacciabrødet stammer fra den solrige region Ligurien i Italien og har været en del af den italienske madkultur i århundreder. Oprindeligt blev brødet bagt i landsbyens fællesovn, og det blev hurtigt populært for sin lækre smag. Den klassiske focaccia har siden udviklet sig til at inkludere…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Shopping
^