Ingredienser til lam
- 800 g lammeryg på ben, lamme-rack
- 2 spsk sennep
- 2 rødløg – pil og del i både
- 2 spsk akaciehonning
- 1 tsk frisk ingefær – hak fint
- røget salt
- knust peber
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Smør lammet med sennep og krydr med røget salt og knust peber.
- Vend rødløg med honning, ingefær, salt og peber. Kom det i et ildfast fad og læg kødet ovenpå.
- Stil fadet i ovnen i 18-20 minutter.
Ingredienser til stegte asparges
- 1 bundt grønne asparges – knæk rodenden af, smid den ud og skær resten i skrå stykker på 2-3 cm
- 1 spsk vindruekerneolie
- 1 dl hyldeblomstsaft
- 1 citron, saft
- frisk dild – pluk
- salt og peber
Sådan gør du:
- Sæt en pande med lidt olie på komfuret og varm op.
- Steg aspargesstykkerne på panden.
- Tilsæt hyldeblomst- og citronsaft, krydr med salt og peber og vend med dild.
- Server straks.
Ingredienser til glace
- 1 skalotteløg – pil og hak fint
- 1 fed hvidløg – pil og hak fint
- 1 dl god rødvinseddike
- ½ dl sherryeddike
- 1-2 dl madeira
- 2 kviste timian – halver
- 1 tsk tomatpuré eller -pasta
- saftsky fra lammet
- 1-2 spsk smør
- salt og knust peber
Sådan gør du:
- Sæt en pande med smør på komfuret og varm op.
- Kom løg og hvidløg på panden og tilsæt rødvinseddike, sherryeddike og madeira.
- Tilsæt timian og tomat og lad det koge ind til det halve.
- Tilsæt gerne op til 1 dl saftsky fra lammet i ovnen.
- Sigt og kog ind til det halve.
- Pisk smør i og smag til med salt og peber.
- Din glace skal være dyb og mørk.