Målet med Christian Bitz og Claus Holms nye kogebog 'Sund appetit' er at gøre hverdagens måltider til små, sanselige og sunde fester. Og det lykkes rigtig godt. Bogen, som præsenterer 80 opskrifter, byder på herlig inspiration fra hele verdens køkkener i retter baseret på nordiske råvarer og kostråd.
"Vi har hentet inspiration fra hele verden, så der er både klassiske hverdagsretter og eksotiske overraskelser, som sætter nye standarder for smag og sundhed" skriver makkerparet. "Stort set alle opskrifter er enkle at følge og kræver et minimum af forberedelse og indkøb, så de kan tilberedes af alle uanset erfaring."
Blandt opskrifterne får du nogle af parrets bedste bud på hverdagsmad, hurtig mad, kødfri dag, weekendmad og simreretter samt rester.
"Vi runder af med et kapitel, der giver inspiration til brug af rester og ingredienser, som du ikke troede, du kunne lave lækker måltider ud af. Madspild er nemlig en kæmpe udfordring, ikke mindst for klimaet, og det er synd og skam at smide mad ud, som kan bruges og spises."
Fra bogen bringer vi med forlagets tilladelse et par dejlige opskrifter:
Husk!
Lige nu udlodder vi en fantastisk støbejernsgryde fra HOLM. Deltag her i konkurrencen!
Titel: Sund appetit - Saft, kraft og masser af grønt
Forfattere: Christian Bitz & Claus Holm
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling:Bestil bogen
___________________________________________________
Om forfatterne:
- Christian Bitz er uddannet cand.scient. i human ernæring og bl.a. kendt som tidligere vært på Madmagasinet 'Bitz & Frisk' på DR 1, ernæringsekspert på Go' Morgen Danmark på TV 2 og tidligere forskningschef på Herlev Hospital. Han er forfatter til bestsellerne 'Bitz din sundhed' og 'Bitz dit køkken', samt til Verdens Bedste Kur vol. 1 og 2, der har solgt mere end 120.000 bøger i Danmark og desuden udgivet i adskillige lande. Christian er en af Danmarks mest populære foredragsholdere og turnerer landet tyndt med sine sundhedsrealistiske og motiverende budskaber.
- Claus Holm er udlært i Holstebro på Hotel Schaumburg. Derefter er turen gået til Odense Gamle Grand Hotel, souschef i Kairo på femstjernet Hotel, souschef i Zurich, chef på Rest. No.13 Svendborg, souschef på Hotel Hesselet, selvstændig med Restaurant Gaasen med 2 stjerner i dansk spiseguide, forpagter af Valdemar Slot og nu ejer af Sans og samling gastronomi. Han er desuden smagsudvikler og foredragsholder. Kendt fra bl.a. TV 2's Go' Morgen Danmark, hvor han har fået sit store folkelige gennembrud som fast kok. Desuden har han sine egne produkter i COOP og har udviklet sin egen store kvalitetskøkkenserie.