Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Ingredienser til lam

  • 800 g lammeryg på ben, lamme-rack
  • 2 spsk sennep
  • 2 rødløg – pil og del i både
  • 2 spsk akaciehonning
  • 1 tsk frisk ingefær – hak fint
  • røget salt
  • knust peber

Sådan gør du:

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Smør lammet med sennep og krydr med røget salt og knust peber.
  • Vend rødløg med honning, ingefær, salt og peber. Kom det i et ildfast fad og læg kødet ovenpå.
  • Stil fadet i ovnen i 18-20 minutter.

Ingredienser til stegte asparges

  • 1 bundt grønne asparges – knæk rodenden af, smid den ud og skær resten i skrå stykker på 2-3 cm
  • 1 spsk vindruekerneolie
  • 1 dl hyldeblomstsaft
  • 1 citron, saft
  • frisk dild – pluk
  • salt og peber

Sådan gør du:

  • Sæt en pande med lidt olie på komfuret og varm op.
  • Steg aspargesstykkerne på panden.
  • Tilsæt hyldeblomst- og citronsaft, krydr med salt og peber og vend med dild.
  • Server straks.

Ingredienser til glace

  • 1 skalotteløg – pil og hak fint
  • 1 fed hvidløg – pil og hak fint
  • 1 dl god rødvinseddike
  • ½ dl sherryeddike
  • 1-2 dl madeira
  • 2 kviste timian – halver
  • 1 tsk tomatpuré eller -pasta
  • saftsky fra lammet
  • 1-2 spsk smør
  • salt og knust peber

Sådan gør du:

  • Sæt en pande med smør på komfuret og varm op.
  • Kom løg og hvidløg på panden og tilsæt rødvinseddike, sherryeddike og madeira.
  • Tilsæt timian og tomat og lad det koge ind til det halve.
  • Tilsæt gerne op til 1 dl saftsky fra lammet i ovnen.
  • Sigt og kog ind til det halve.
  • Pisk smør i og smag til med salt og peber.
  • Din glace skal være dyb og mørk.
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Hjemmelavet lakrids is
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^