Hos Dragsbæk i Thisted produceres Bakkedal-smør, som er skøn på friskbagt brød, men også en vigtig ingrediens i den klassiske opskrift på te-boller som Dragsbæk her deler:
Ingredienser:
- 100 g Bakkedal
- 5 dl mælk
- 25 g gær
- 2 æg
- ca. 1 kg hvedemel
- 75 g sukker
- 1 tsk. salt
- evt. 100 g rosiner el. tørrede tranebær
- 1 æg til pensling
Sådan gør du:
- Smelt Bakkedal, tilsæt mælk og opløs gæren i den lune blanding.
- Ælt resten af ingredienserne i dejen. Hvis dejen virker klistret, så tilføj 50 g ekstra hvedemel.
- Stil dejen til hævning ca. 1-2 timer.
- Rul 20 boller og fordel dem på 2 bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve en time.
- Pensl bollerne med pisket æg lige inden de bages ved ca. 220 grader alm. ovn i ca. 12-15 min.
Server de lune boller med Bakkedal og med en dejlig appelsinmarmelade eller lemoncurd.