Ingredienser:
- Kamsteg 1 kg
- 1 citron
- 1/2 spsk rosmarin
- 3 fed hvidløg skåret i splitter
- salt og peber
Tilberedning:
Kamstegen marineres med saft fra citronen, rosmarin, hvidløg skåret i splitter samt salt og peber fra kværn.
- Befri stegen for svær og fedt
- Skær små "lommer" i stegen med en urtekniv og stik hvidløgssplitter heri
- Dryp med citronsaft, og krydder med rosmarin, salt og peber
- Læg sværen ovenpå stegen for at holde på saften - også selvom du ikke påtænker at servere stegen med svær.
Kartoffelsalat
Til stegen kan serveres chutney, relish eller fintsnittet hvidkål, kogt ind med hvid balsamico og rørsukker til den karamelliserer. Alternativt kan du tilberede en dejlig kartoffelsalat:
Ingredienser:
- 5 kartofler på str med æg
- 3 gulerødder i skiver
- 1 hel squash i grove tern
- 1 hel bakke med halverede champignon
- 1 spsk olie
- 1 fed presset hvidløg
- lidt timian
Tilberedning:
- Kog kartoflerne så de lige netop er møre og skær dem i skiver, lad dem køle af.
- Rist gulerødder, champignon og squash i olien med lidt timian, tilsæt til sidst hvidløget og sauter 1 minuts tid.
- Vend grøntsagerne og kartoflerne sammen.
Dressing
Ingredienser:
- 1 ½ dl skummemælksyoghurt
- 1 ½ spsk provencesennep
- salt, peber fra kværn
- 2 tsk citronsaf
- 1 lille presset hvidløg
- 2 tsk reven løg
- 1 knivspids sukker
Bland alle ingredienser og smag til