Opskriften er udarejdet af forfatter og fotograf Nicoline Olsen.
Kategorier: Opskrifter & råvarer - Årstidens råvarer

Opskrift: Fransk pæretærte

Mørdej
- 125 g usaltet smør
- 90 g sukker
- et nip salt
- 1 æggeblomme
- 225 g mel
Fyld
- 4 modne og søde pærer
- 125 g usaltet smør
- 125 g sukker
- 2 æg
- 125 g mandler, malet til mel
- 50 g flækkede mandler
- flormelis
Opskrift
- Rør ingredienserne til dejen sammen, gerne i en foodprocessor. Pak i film, og læg i køleskab mindst 1 time.
- Rul dejen ud, og beklæd en tærteform med den (ca. 28 cm i diameter). Stil igen på køl, mens ovnen forvarmer til 180 grader.
- Skræl, og del pærerne i kvarter, og fjern kernehuse. Pisk smør og sukker hvidt, og kom æggene i et ad gangen. Tilsæt til sidst mandelmel.
- Tag dejen ud, og læg bagepapir ovenpå. Fyld op med tørrede bønner, og bag bunden i 10 minutter. Tag tærtedejen ud af ovnen, og lad den afkøle.
- Fordel pærene i bunden, og hæld fyldet over. Pynt med flækkede mandler. Bag ved 180 grader i 30-40 minutter. Drys med flormelis, og server med cremefraiche.