Server dine smoothies i høje, slanke glas, og pynt dem med frugtstykker, appelsinskive, druer eller stjernefrugt. Frys eventuelt frugtstykker og brug dem i stedet for isterninger.
Blueberry Beloved
Blåbær-hindbær smoothie
- 2-3 dl. yoghurt naturel
- en god håndfuld blåbær
- en god håndfuld frossen hindbær *
- en moden banan
- knust is
- 2 tsk. akaciehonning
- Frisk mynte
Raspberry Refresh
Hindbær smoothie
- 2-3 dl. yoghurt naturel
- 1 dl. appelsinjuice
- en god håndfuld frossen hindbær *
- en moden banan
- knust is
- 2 tsk. akaciehonning
Mango Mysterious
Mango, kokos og annanas smoothie
- en mango
- ¼ ananas
- 1 dl. kokosmælk
- knust is
- en moden banan
Rhubarb Rascals
Rabarber & jordbær smoothie
- korn fra 1 vanillestang
- 200 g rabarber
- en god håndfuld frossen jordbær *
- 2 dl. sukker
- 1 dl vand
- 2-3 dl. yoghurt naturel
- knust is
- en moden banan
Rens og snit rabarberstilkene i mindre stykker. Hæld vand, sukker og korn fra vaniljestangen i en gryde. Bring sukkerlagen i kog under omrøring, og lad det koge et par minutter. Tilføj rabarber, rør og lad massen afkøle. Når kompotten er afkølet, blendes den sammen med banan, yoghurt, og knust is.
Banana Bliss
Jordbær-banan smoothie
- 2-3 dl. yoghurt naturel
- en moden banan
- 50 g. frosne jordbær*
- knust is
- 1 tsk. honning
* Husk: Kog frosne bær inden de anvendes i smoothies
Man kan med mellemrum læse, at hindbær har været inficeret med bakterier, som har forårsaget ’Roskildesyge’ med diarré og opkastning. Derfor anbefaler sundhedsmyndighederne at man koger frosne bær i mindst 1 minut, hvis de fx bruges i smoothies og desserter eller som kagepynt.
Kogning af bærrene dræber virus som leverbetændelse eller norovirus, der kan give 'Roskildesyge'. Kog evt. en portion, som rækker til et par dage og opbevar det i køleskabet.