KØDBOLLER
Ingredienser:
- 300g oksehakket (10%)
- 1 lille reven løg
- 2 mindre fint revne gulerødder
- 1 presset hvidløg
- 1 tsk finthakket/-reven ingefær
- salt og peber
Sådan gør du:
- Bland alle ingredienser og form farsen til små kødboller. Steges ved mellemvarme til de føles let hårde – eller efter behag.
COUSCOUS MED RISTEDE CHAMPIGNON
Ingredienser:
- 1 stort finthakket løg,
- 1 bakke med champignon (250g)
- 1 spsk olie
- 1 presset fed hvidløg
- 1 stor meget finthakket gulerod
- 70g couscous
- salt og peber fra kværn
Sådan gør du:
- Sauter champignon i olien til de begynder at tage farve, tilsæt løget til det bliver glasklart og så hvidløget. Hæld couscoussen og gulerødderne ved og vend rundt. Dernæst tilsættes ca. 1-1½ dl vand/ fond. Lad det simre i 5-10 min. Rør jævnligt rundt. Smag til.
SALAT
- Salat i passende mængde skyllet og godt afdryppet, 2 gulerødder skåret i julienne, radiser i strimler, dressing af 2 tsk citron, 1 spsk soja, 1 spsk miso, 1 lille fed presset hvidløg, 1 tsk sukker/ æblegele/ honning.
- Anret salaten på et fad og pynt med radiser. Dryp med dressingen.