Velkommen til KvindeGuidens opskriftsunivers
Her finder du opskrifter på grøn hverdagsmad, klassiske kager og gæstemenuer – til hverdag og fest.

Nem opskrift på kanelsnegle af Annemette Voss

Annemette Voss har siden hun var ganske lille bagt dejlige kager sammen med mormor ved køkkenbordet. Blandt yndlingskagerne har altid været de herlige kanelsnegle.

Kanelsnegle - Annemette Voss Fridthjofs yndlingsopskrift 

Blandt opskrifterne på alverdens delikate kager i kagebøger af Annemette Voss er her hendes absolutte yndling: Kanelsnegle!

De lækre snegle er absolut hit og en af de mest populære opskrifter på KvindeGuiden - ganske enkelt fordi de bare er de allerbedste og samtidig super nemme at lave.

Antal 18 stk.

Ingredienser til gærdej:

  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • Ca. 500 g hvedemel
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk kardemomme
  • ½ tsk salt
  • 50 g sukker
  • Ekstra hvedemel til udrulning


Ingredienser til remonce:

  • 150 g blødt smør
  • 100 g brun farin
  • 2 spsk kanel
  • 1 spsk friskrevet ingefær


I øvrigt ...:

  • 1 æg til pensling
  • 1 pasteuriseret æggehvide
  • 100 g flormelis


Sådan tilbereder du gærdejen:

  • Lun mælken og hæld den over i en dyb skål. Rør gæren ud heri.
  • Tilsæt halvdelen af melet og rør det sammen. Kom de øvrige ingredienser i dejen og ælt den godt sammen, til den slipper skålen. Den skal være blød, fedtet, smidig og blank – og kun lige slippe håndfladerne. Dejen må under ingen omstændigheder blive hård og tør, så bliver resultatet ikke nær så godt.
  • Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted i 30 minutter.

Sådan tilbereder du remoncen:

  • Lav i mellemtiden remoncen. Pisk det bløde smør let og luftigt med farin og kanel. Rør fintrevet ingefær i blandingen.

Sådan former du snegle:

  • Rul dejen ud i et rektangel på ca. 30 x 45 cm og fordel remoncen på den med en paletkniv. Kom helt ud til kanten. Rul dejen tæt sammen på den lange led som en roulade og skær den ud i 18 lige store stykker. Når de placeres på bagepladen, foldes den yderste ’snip’ dej lige ind under sneglene, så de ikke åbner sig, når de bages.
  • Lad dem efterhæve i 30 minutter under et fugtigt klæde.
  • Pensl sneglene med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne.
  • Pisk æggehviden skummende og tilsæt flormelis lidt efter lidt. Pisk, til konsistensen er sej, blank og ensartet. Dekorer de afkølede kanelsnegle med glasuren inden servering (se her hvordan du folder et papirskræmmerhus til formålet).

Tip:
Redaktionen har, med fint resultat, testet opskriften, hvor ingredienserne smør og mælk er erstattet, så kanelsneglene er mælkefri (Margarine Nutana eller flydende Becel i stedet for smør og havredrik i stedet for mælk).

Guide til hjemmelavet hyldeblomstsaft
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft - Sidste udkald! 

Så er det sidste udkald, hvis man vil have sommerens hyldeblomst på flaske. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk.

Her får du tips og opskrift på koncentreret hyldeblomstsaft.

Læs mere
Hyldeblomst og naturmedicin
Opskrifter & råvarer
Hyldeblomst som naturmedicin 

Nu blomstrer hylden med store, duftende blomsterskærme. Læs om hvordan hylden tidligere blev anvendt som folkemedicin og brugt mod både alvorlige og mindre alvorlige sygdomme som malaria, tandpine og begyndende forkølelse.

Læs mere
Vegetaropskrift fra Camilla Skov
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt 

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Læs mere
Græsk tzatziki
Opskrifter & råvarer
Tzatziki – den græske klassiker til sommerbordet 

Tzatziki er en af de mest elskede græske specialiteter – og ikke uden grund. Den kølige yoghurtdressing med agurk og hvidløg passer perfekt til sommerens måltider, uanset om den serveres til grillet fisk, kylling, salater eller blot som tilbehør til et godt stykke brød.

Kombinationen af cremet…

Læs mere
Opskrifter med nye kartofler
Opskrifter & råvarer
6 herlige sommeranretninger med nye kartofler 

Nye kartofler er noget af det bedste ved den danske sommer. De små, fine knolde har en mild og delikat smag, som passer perfekt til alt fra enkle frokoster til større grillmåltider. Når de er i sæson, er det bare om at nyde dem i fulde drag – gerne med masser af friske krydderurter og lette…

Læs mere
Sæsonens rabarber – tips og opskrifter
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte, -saft, -cocktail og -smoothie 

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de saftige, røde stilke fra jordbærrabarber, som er en af sæsonens første sorter.

Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og som tilbehør til isdesserter og yoghurt, såvel som til kompot til fjerkræ og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
3 favoritter med asparges 

Med asparges er mulighederne mange. Asparges kan serveres med vinaigrette sauce, hakkede æg og kapers, eller ganske enkelt med lidt god olivenolie, citron og friskhøvlet parmesan på toppen. Og så man man jo også lægge asparges viklet i røget bacon på havegrillen ...

Læs mere
Kartoffelsalat med nye kartofler
Opskrifter & råvarer
Kartoffelsalat med nye kartofler, rygeost, radiser, agurk og purløg 

Nye kartofler er noget af det første, der signalerer sommer. De små, fine knolde har en mild og ren smag, som gør dem perfekte i en klassisk kartoffelsalat – især når de får selskab af sprøde radiser, saftig agurk og en cremet dressing med rygeost og purløg.

Det er en enkel ret med masser af smag,…

Læs mere
ækre muffins med bærmos, æble, gulerod og nødder
Forår
Sunde muffins - Saftige, sødmefulde og lige til at tage med på farten 

Disse muffins er et hit i madkurven, på skovturen eller som hurtig snack i en travl hverdag. De er fyldt med frugt, gulerødder og nødder – og ikke mindst en hjemmelavet bærmos, der gør dem ekstra bløde og velsmagende uden at kræve meget sukker eller fedtstof.

Dejen røres hurtigt sammen, og…

Læs mere
Rabarbercrumble med mandler
Opskrifter & råvarer
Rabarbercrumble opskrift 

Ingen kager slår rabarbercrumble. En skøn dessert med syrlig rabarberkompot under en sprød, sød crumble. Et lille strejf af kanel og de knasende mandler fuldender den uimodståelige smag, der gør rabarbercrumble til en absolut favorit blandt både børn og voksne.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Rugbrødsglæde – bag lækkert surdejsrugbrød af Åse Solvej Hansen – lær at bage det perfekte rugbrød
Åse Solvej Hansen - Rugbrødsglæde

Der er en særlig glæde ved at bage sit eget rugbrød – duften, smagen og følelsen af at skabe noget fra bunden. 'Rugbrødsglæde – bag lækkert surdejsrugbrød' giver dig en grundig introduktion til surdejsbagning, så du nemt kan lave velsmagende og næringsrige rugbrød hjemme i dit eget køkken.

Læs mere
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Shopping
^