Hokkaidosuppe
Ingredienser:
- 2 store løg i tern
- 100 g kalkunbacon
- 1 tsk olie
- 2 fed presset hvidløg
- chili efter smag (kan udelades)
- 7 dl vand eller god suppe
- 300 g grofthakket hokkaido
- salt
- 2 tsk frisk timian
- 1 tsk sukker
- 2 spsk citronsaft
- bouillonterning - hvis der ikke bruges suppe/fond
Sådan gør du:
- Sauter løg, bacon og hvidløg i olien sammen med chili og timian til løget bliver glasklart i farven.
- Skrællet hokkaido grovhakkes.
- Tilsæt hokkaidokødet og sauter det i et minuts tid.
- Tilsæt vand/ suppe og lad suppen simre godt igennem.
- Blend suppen til sidst og smag til med salt, en anelse sukker og krydderier.
Suppen vinder meget i smagen, når der bruges en god suppe eller fond – eksempelvis fra en kogt kylling. Der er bacon som drys til suppen. Vi har valgt også at bruge bacon i selve suppen for at give en ekstra god og røget smag.
Drys af ristede porrer og kalkunbacon
Ingredienser:
- 2 porrer
- 150 g kalkunbacon
- 1 spsk olie
Sådan gør du:
- Skær porrer og bacon ud i tern og sauter det i olien til det gyldner. Bruges som drys på suppen.
Naanbrød
Ingredienser:
- 300 g mel
- 1 tsk sukker
- ½ spsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 1 æg
- 1 dl minimælk
- 2 tsk smeltet smør
Sådan gør du:
- Rør alle de tørre ingredienser sammen og dan en fordybning i midten.
- Hæld ægget heri og rør det langsomt ud i melet.
- Tilsæt så mælken og ælt dejen så den bliver glat og smidig.
- Sæt den til at hvile i gerne 3 timer.
- Fordel dejen i 6 kugler, der rulles flade.
- Læg dem på bagepapir og pensel med smørret.
- Bag den i 6 min. ved 275C.