Opskrift på duftende dejlige kanelbullar med sprød kardemommesukker på toppen
Bemærk, at smør og sødmælk kan erstattes med plantebaseret smør og sojamælk.
Ingredienser til dej: Trin 1
- 50 g gær
- 2,5 dl lunken sødmælk sojamælk
- 100 g sukker
- 350 g hvedemel
Ingredienser til dej: Trin 2
- 2,5 dl stuetemperatur sødmælk
- 150 g sukker
- 200 g smør skåret i stykker
- 10 g salt
- 750 g hvedemel
- 1 æg
- 3 spsk kardemomme
Ingredienser til Remonce
- 200 g stuetempereret smør
- 200 g flormelis
- 3 spsk kanel
- 2 knivspidser salt
Trin 1
- Opløs gæren i den lune mælk.
- Tilsæt sukker og mel, og ælt ingredienserne grundigt sammen til en jævn, smidig og glat dej.
- Dæk dejen til med et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i ½ time til bollerne er dobbelt størrelse.
Tilbered remonce og topping
- Men dejen hæver, har du god tid til at røre en remonce af sukker, smør, kanel og salt. Lad den hvile ved stuetemperatur.
- Hvis der skal sprød kardemommesukker på toppen af bollerne, så skal du blot blande flormelis og kardemomme.
Trin 2
- Tilføj ingredienserne (Ingredienser til dej: Trin 2) og ælt igen dejen. Det er vigtigt, at der æltes grundigt (15 minutter) så ingredienser bliver arbejdet godt ind i dejen.
- Når dejen er jævn og glat, drysses lidt mel på bordpladen, og dejen rulles ud til en tynd, rektangulær dejplade.
- Herefter drysses den udrullede dej med mel, og remoncen smøres ud over dejpladen i et jævn lag.
- Gul dejen sammen på langs og skær den op i ca. 2 cm tykke sider
- Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hvile 4-5 timer et køligt sted.
- Stil derefter pladen med boller et sted med stuetemperatur og lad dem hvile, indtil de er luftige og er hævet til omkring dobbelt størrelse.
- Pensl bollerne med æggehvide og drys dem med eventuelt med kardemommesukker.
- Bag bollerne på midterste rille i ovnen ved 225 C til de har fået en fin gyldenbrun farve.
- Lad bollerne køle af og server dem med en god kop kaffe.
Tip:
Bollerne kan fryses, hvis der ikke er afsætning på dem i løbet af dagen eller dagen derpå.