Ret til 4 personer
Ingredienser:
- 250 g tørrede kidneybønner
- 2 store løg
- 2 fed hvidløg
- 3-4 fed hvidløg
- ekstra jomfruolivenolie
- 1 kg hakket oksekød
- 2 tsk spidskommen
- 2 tsk koriander
- 1/2 tsk stødt chipotle chili - røgede og tørrede jalapeños
- 500 g hakkede flåede tomater
- 2-3 dl grøntsagsbouillon
- 50 g mørk chokolade
- flagesalt og masser af friskkværnet peber
Desuden:
- 1/2 l cremefraiche 18%
- 4-5 blade grønkål
Opskrift:
- Dagen før: Bønnerne sættes i blød natten over i rigeligt vand
- Næste dag: Hæld vandet fra bønnerne og kog dem i frisk, letsaltet vand i ca. 30 minutter.
- Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint.
- Kom olivenolie i en stor, varm gryde og brun kødet godt igennem
- Tilsæt løg, spidskommen, koriander, chipotle og hvidløg, og lad det simre i 7-8 minutter.
- Kom de flåede tomater og bouillonen på og smag til med lidt salt og en masse sort peber.
- Tilsæt mørk chokolade og rør til chokoladen smelter.
- Lad chilien koge i 10 minutter.
- Serveres med kold cremefraiche, finthakket grønkål og godt brød