Men med prisen på hindbær, kunne man foranlediges til at tro, at de små bær er håndplukket i ufremkommelige hindbærkrat. Det er de ikke. De bliver, ligesom jordbær, dyrket kommercielt i lange lige rækker i frugtplantager i udlandet og herhjemme. Dyre, det er de! Omkring 30 kroner skal man slippe for en lille bakke med kun 170 gram - men så er de også dyrket i Danmark.
Langs landevejen ude i sommerlandet kan man være heldig at støde på en ’hindbær-pusher’, der sælger bakken for en tyver, men ellers står det også enhver frit for, at forsyne sig med selv-pluk af vilde hindbær, der lige nu vokser i store krat i enhver skovlysning.
Hindbær au naturel
Nogen serverer hindbær med fløde, men friske hindbær er uovertrufne, når de spises au naturel. Man kan frigøre bærrets smagsstoffer og får den fulde hindbæroplevelse ved at mose bærrene let med en gaffel.
De små bær er også delikate i salaten, i en tærte med en fed creme fraiche til, i lagkager, på morgen-yoghurten og i chiagrøden, i smoothies eller i kølende, læskende ispinde på en varm sommerdag.
Hindbær kan fryses
Hindbær er tilmed ideelle til frysning og kan puttes direkte i fryseposen fra plukkeskålen. Inden bærrene lægges i frostposen skal de tjekkes grundigt for orm, men for at bevare hindbærrets konsistens, bør bærret ikke skylles inden nedfrysning. Hindbær indeholder mange forskellige gode vitaminer og mineraler, blandt andet E- og B-vitaminer og mineralet kalium, foruden 87% delikat vand.