computer science coursework help personal statements for law school
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Kategori: Forbrugernyt
Derfor præsenteres ikke-godkendte coronaprodukter først i søgemaskinerne
Redaktionen

Hvordan kan det være det ofte er ikke-godkendte produkter, der ligger først i søgeresultatet, når man i øjeblikket søger på produkter, der forebygger COVID-19? Det har Jeppe Vestergaard, ejer af webshoppen livetsomsenior.dk, sat sig for at undersøge.

Ifølge ham kan topplaceringen af ikke-godkendte produkter skyldes, at Sikkerhedsstyrelsen linker til de webbutikker, der forhandler ikke-godkendte produkter.

”Og dét er et problem” siger Jeppe Vestergaard. "Når en søgemaskine som Google registrerer et link fra én side til en anden side, så behandler Google det automatisk som en anbefaling af den side, der linkes fra. Det betyder at den side, der linkes til, vil komme til at ligge højere i en søgning på Google. Og da det samtidig er sådan, at de fleste forbrugere kun ser på de allerførste resultater i en søgning, vil det være de ikke-godkendte produkter, de først præsenteres for”.

Linkpraksis bliver vildledning i stedet for vejledning

Derfor mener Jeppe Vestergaard, at Sikkerhedsstyrelsens praksis med at linke til webbutikker, der sælger ikke-godkendte produkter er uhensigtsmæssig og uheldig.

”Jeg blev noget overrasket. Mange finder mulige steder at købe værnemidler ved at søge på Google, og i Googles øjne tæller henvisningerne som en anbefaling fremfor den advarsel forbrugerne i virkeligheden burde have, når det kommer til ikke-godkendte produkter,” siger Jeppe Vestergaard.

Sikkerhedsstyrelsen forklarer, at deres links til hjemmesider med ikke-godkendte produkter er nødvendig, for at vise forbrugeren, hvor forbrugeren finder de produkter, de ikke bør købe. Men Sikkerhedsstyrelsen tager ikke højde for, at de med deres links automatisk anbefaler Google at placere ikke-godkendte produkter og webbutikker, der er blevet påbudt at stoppe salget og markedsføringen af produktet, bedre i søgeresultatet.

Burde Sikkerhedsstyrelsen ikke fremhæve de godkendte produkter?

Hvis Sikkerhedsstyrelsen har til hensigt at hjælpe forbrugeren med fx at finde godkendte værneprodukter, ville det så ikke være mere oplagt at give forbrugerne en liste over de virksomheder, der lever op til lovens sikkerhedskrav ved at forhandle godkendte produkter?

”De overvejelser har Sikkerhedsstyrelsen ikke haft da jeg kontakter deres presseafdeling” siger Jeppe Vestergaard. ”Men man kan håbe, at Sikkerhedsstyrelsen når til erkendelsen af, at det vil være en langt større hjælp for forbrugeren at blive mødt med godkendte produkter, når de søger på Google, fremfor at blive præsenteret for webbutikker, der forhandler ikke-godkendte produkter og produkter som Sikkerhedsstyrelsen har påbudt at stoppe salget og markedsføringen af".

Forbrugernyt
Sikkerhedsstyrelsen: Oplad aldrig telefonen i sengen!

Hvert år rykker danske brandvæsener ud til omkring 3.500 brande i boliger. Mindst 10 procent af de brande er relateret til elprodukter- eller installationer. Nu advarer Sikkerhedsstyrelsen, Beredskabsstyrelsen samt Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut og opfodrer til sikker opladning, så...

Læs mere
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Læs mere
Forbrugernyt
Spisesvampe og bærs giftige dobbeltgængere

I den danske natur gror mange gode spisesvampe, men da flere af dem har giftige dobbeltgængere, er det vigtigt altid at sikre sig, at det er en spisesvamp, du har fundet.

Læs mere
Forbrugernyt
Inflation: 20 tips der får pengene til at række længere

Nu da priserne på elektricitet er mere end fordoblet, kan inflationen for alvor kan mærkes på pengepungen, og med prisernes fortsatte himmelflugt,så gælder det om at huske alle de gode spareråd. Med tips og kloge bidrag fra læserne, får du her 20 råd, der kan få pengene til at række lidt længere.

Læs mere
Forbrugernyt
Tjek bagagen for væggelus inden hjemrejsen

Når du pakker kufferten til hjemrejsen, så husk lige at tjekke din bagage for væggelus. De små, blodsugende tæger er nemlig rigtige kedelige at få med hjem, for når de først er flyttet ind, er de nærmest umulige at komme af med. Ifølge Miljøstyrelsen skyldes det blandt andet, at væggelus i stigende...

Læs mere
Forbrugernyt
Erstatning ved mistet bagage

Sommerferien står for døren, og mange danskere vælger at flyve til udlandet for at holde ferie. Men feriestarten kan blive en blandet fornøjelse, hvis bagagen ikke er kommet med flyet. Luftfartsselskabet er erstatningspligtig, men mange forbrugere finder det besværligt at anmelde den manglende...

Læs mere
Forbrugernyt
Er der virkelig adgang forbudt?

"Har du mødt et skilt, en bom eller en anden barriere i naturen, som du er i tvivl om er lovlig? Send det til Friluftsrådet og få hjælp til at vurdere sagen." Sådan står der på kampagnesiden gaanyeveje.dk, og den opfordring har hundredvis af danskere fulgt.

Læs mere
Forbrugernyt
Flystrejke: Hvad har jeg ret til?

Med SAS-piloternes strejke, står rigtig mange danskere tilbage uden transport til sommerens feriedestination, og så melder spørgsmålene sig: 'Kommer jeg afsted med et andet luftfartselskab?', 'Kan jeg udskyde rejsen til strejken er ovre?', 'Kan jeg få refunderet min billet?'

For at komme alle de...

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan får du en brandsikker Sankt Hans aften

Mange danskere ventes at holde Sankt Hans aften i baghaven, hvor man selv tænder op i bål og synger midsommervisen. Her er det vigtigt at tage de rette forholdsregler, så det hyggelige bål ikke udvikler sig til en uønsket brand.

Læs mere
Forbrugernyt
Send ikke dyrene til Bloksbjerg

Torsdag tændes Sankt Hans bålet, og heksen sendes til Bloksbjerg med Midsommervisen. Desværre fanges mange dyr i bålets flammer, fordi de ser brændebunken som det perfekte skjulested. Bålet bør derfor flyttes og ombygges, inden det tændes.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Derfor er kontinentalsenge<BR> populære blandt danskerne

Derfor er kontinentalsenge
populære blandt danskerne

Toilettaske fra Derrière la Porte

Toilettaske fra Derrière la Porte

Kurve multifarvede

Kurve multifarvede

Derfor er nederdelen din bedste ven!

Derfor er nederdelen din bedste ven!

Nye Bøger
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres...

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor...

Læs mere
Carolyne Kaddu Rasmussen 'Hovedet i himlen og fødderne på jorden'

Mange danskere kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas dejlige mor. I denne bog fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de...

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^