Sengetæppe fra Ferm Living
Skrivebord i nordisk design
Danske designklassikere
Plakat PH Poul Henningsen
Kategori: Forbrugernyt
Derfor præsenteres ikke-godkendte coronaprodukter først i søgemaskinerne
Redaktionen

Hvordan kan det være det ofte er ikke-godkendte produkter, der ligger først i søgeresultatet, når man i øjeblikket søger på produkter, der forebygger COVID-19? Det har Jeppe Vestergaard, ejer af webshoppen livetsomsenior.dk, sat sig for at undersøge.

Ifølge ham kan topplaceringen af ikke-godkendte produkter skyldes, at Sikkerhedsstyrelsen linker til de webbutikker, der forhandler ikke-godkendte produkter.

”Og dét er et problem” siger Jeppe Vestergaard. "Når en søgemaskine som Google registrerer et link fra én side til en anden side, så behandler Google det automatisk som en anbefaling af den side, der linkes fra. Det betyder at den side, der linkes til, vil komme til at ligge højere i en søgning på Google. Og da det samtidig er sådan, at de fleste forbrugere kun ser på de allerførste resultater i en søgning, vil det være de ikke-godkendte produkter, de først præsenteres for”.

Linkpraksis bliver vildledning i stedet for vejledning

Derfor mener Jeppe Vestergaard, at Sikkerhedsstyrelsens praksis med at linke til webbutikker, der sælger ikke-godkendte produkter er uhensigtsmæssig og uheldig.

”Jeg blev noget overrasket. Mange finder mulige steder at købe værnemidler ved at søge på Google, og i Googles øjne tæller henvisningerne som en anbefaling fremfor den advarsel forbrugerne i virkeligheden burde have, når det kommer til ikke-godkendte produkter,” siger Jeppe Vestergaard.

Sikkerhedsstyrelsen forklarer, at deres links til hjemmesider med ikke-godkendte produkter er nødvendig, for at vise forbrugeren, hvor forbrugeren finder de produkter, de ikke bør købe. Men Sikkerhedsstyrelsen tager ikke højde for, at de med deres links automatisk anbefaler Google at placere ikke-godkendte produkter og webbutikker, der er blevet påbudt at stoppe salget og markedsføringen af produktet, bedre i søgeresultatet.

Burde Sikkerhedsstyrelsen ikke fremhæve de godkendte produkter?

Hvis Sikkerhedsstyrelsen har til hensigt at hjælpe forbrugeren med fx at finde godkendte værneprodukter, ville det så ikke være mere oplagt at give forbrugerne en liste over de virksomheder, der lever op til lovens sikkerhedskrav ved at forhandle godkendte produkter?

”De overvejelser har Sikkerhedsstyrelsen ikke haft da jeg kontakter deres presseafdeling” siger Jeppe Vestergaard. ”Men man kan håbe, at Sikkerhedsstyrelsen når til erkendelsen af, at det vil være en langt større hjælp for forbrugeren at blive mødt med godkendte produkter, når de søger på Google, fremfor at blive præsenteret for webbutikker, der forhandler ikke-godkendte produkter og produkter som Sikkerhedsstyrelsen har påbudt at stoppe salget og markedsføringen af".

Forbrugernyt
Tjek bagagen for væggelus inden hjemrejsen

Når du pakker kufferten til hjemrejsen, så husk lige at tjekke din bagage for væggelus. De små, blodsugende tæger er nemlig rigtige kedelige at få med hjem, for når de først er flyttet ind, er de nærmest umulige at komme af med. Ifølge Miljøstyrelsen skyldes det blandt andet, at væggelus i stigende...

Læs mere
Forbrugernyt
Erstatning ved mistet bagage

Sommerferien står for døren, og mange danskere vælger at flyve til udlandet for at holde ferie. Men feriestarten kan blive en blandet fornøjelse, hvis bagagen ikke er kommet med flyet. Luftfartsselskabet er erstatningspligtig, men mange forbrugere finder det besværligt at anmelde den manglende...

Læs mere
Forbrugernyt
Er der virkelig adgang forbudt?

"Har du mødt et skilt, en bom eller en anden barriere i naturen, som du er i tvivl om er lovlig? Send det til Friluftsrådet og få hjælp til at vurdere sagen." Sådan står der på kampagnesiden gaanyeveje.dk, og den opfordring har hundredvis af danskere fulgt.

Læs mere
Forbrugernyt
Flystrejke: Hvad har jeg ret til?

Med SAS-piloternes strejke, står rigtig mange danskere tilbage uden transport til sommerens feriedestination, og så melder spørgsmålene sig: 'Kommer jeg afsted med et andet luftfartselskab?', 'Kan jeg udskyde rejsen til strejken er ovre?', 'Kan jeg få refunderet min billet?'

For at komme alle de...

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan får du en brandsikker Sankt Hans aften

Mange danskere ventes at holde Sankt Hans aften i baghaven, hvor man selv tænder op i bål og synger midsommervisen. Her er det vigtigt at tage de rette forholdsregler, så det hyggelige bål ikke udvikler sig til en uønsket brand.

Læs mere
Forbrugernyt
Send ikke dyrene til Bloksbjerg

Torsdag tændes Sankt Hans bålet, og heksen sendes til Bloksbjerg med Midsommervisen. Desværre fanges mange dyr i bålets flammer, fordi de ser brændebunken som det perfekte skjulested. Bålet bør derfor flyttes og ombygges, inden det tændes.

Læs mere
Forbrugernyt
Gratis balletoplevelser - Sommerballet i det fri

Kongelig sommerballet er blevet en fast sommertradition for publikummer i hele Danmark. Og da den er ganske gratis, så er det den perfekte anledning til at få en fantastisk balletoplevelse og samtidig nyde de smukke omgivelser.

Læs mere
Forbrugernyt
Test dig selv: Kender du miljømærkerne?

Miljømærker er en fantastisk hjælp, når der købes ind i hverdagen. Ved at kigge efter dem, finder man hurtigt vej til de produkter, der udmærker sig ved at være fremstillet i overensstemmelse med fastsatte miljøkrav.

Læs mere
Forbrugernyt
20 tips til en mere bæredygtig hverdag

I en verden med begrænsede ressourcer, er vi nødt til at tænke på, hvordan vores forbrug og livsstil påvirker fremtiden. Vi er forpligtet til at tænke på vores børn og børnebørn, og sørge for at de i fremtiden vil have samme niveau af ressourcer og muligheder til rådighed, som vi har haft. Derfor...

Læs mere
Forbrugernyt
Efterlysning: Hjælp ukrainerne med genbrugstøj

Med mere end 30.000 ukrainske flygtninge ankommet til Danmark på kort tid, og formentlig mange flere på vej, melder Røde Kors nu om, at der mangel på tøj i genbrugsbutikkerne.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Cooee Design

Cooee Design

Planteskjulere i barokstil

Planteskjulere i barokstil

Gaveidéer til manden, der har alt

Gaveidéer til manden, der har alt

Plantekurve i rattan

Plantekurve i rattan

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Jeg er her Jo - Zandra Alex Berthelsen

'Jeg er her jo' er den på en gang ubærlige, voldsomme og livsbekræftende historie om Tønder-sagen. Bogen er baseret på interview med Zandra Alex Berthelsen, der blev landskendt som den ældste pige i Tønder-sagen. Her fortæller hun for første gang om sit liv, og om at veksle et grusomt livsvilkår til...

Læs mere
Lenins Bodyguard - Bestseller af Leif Davidsen

Vladimir Lenin opholdt sig et par måneder i København i efteråret 1910. Dette historiske faktum er udgangspunktet for Leif Davidsens stort anlagte roman, hvor både historiske og fiktive personer optræder.

Læs mere
Ædru - Jesper Stein

Med romanen 'Ædru' fortæller Jesper Stein om at sadle om i livet. Baseret på sine egne oplevelser, er det fortæller han sit livs sværeste u-turner en roman om en mand, der er nødt til at holde op med at drikke. Lag på lag af hans personlighed, løgne og benægtelser skrælles af i behandlingen og i...

Læs mere
ANNONCER
^