Forskning udført at et team fra The Crick Institute og Aarhus Universitet beskriver, hvordan en behandling med interferoner, der potentielt kan bruges mod Covid-19, samtidig kan forhindrer genopbygning af skadet lungevæv efter infektion.
Interferoner er en gruppe af signalstoffer, der styrer og koordinerer immunforsvarets indsats mod virus. Interferoner er essentielle for at vi kan bekæmpe en virusinfektion, og de er før blevet anvendt med succes i patienter med smitsom leverbetændelse, forklarer forskerne. Men samtidig har interferoner også den ulempe, at idet de forstærker immunforsvaret, øger de også risikoen for at vores eget immunforsvar kan gøre skade på på kroppen.
Den nye forskning giver grundlæggende viden om de negative konsekvenser et kraftigt immunrespons mod virus kan have, og den viden er vigtig, når man planlægger behandling af patienter med virusinfektioner, siger forskerne, som vurderer, at man kan mindske birvirkningen ved behandlingen ved at stoppe behandlingen i tide, så den reparation af lungevævet, der skal ske efter COVID-19, ikke skades.