Lanterne fra Canett Furniture
Rattan sofa
Hængekøje VENTURE DESIGN
Fletstol fra Rivièra Maison
Kategori: Kogebøger
Den andalusiske drøm
Redaktionen

I 'Den andalusiske drøm' kommer du med på en fantastisk rejse til Andalusien, hvor kogebogsforfatter og madskribent Tina Scheftelowitz udlever sine drømme med god mad og livsnyderi. Og der er mange dejlige historier, at fortælle, for Tina er nemlig flyttet med sin mand Lasse Theifoldt til Andalusien. Her driver de et B&B, hvor gæsterne blandt andet kan deltage i madkurser, tage ud på vandreture, mæske sig i god mad og nyde livet. I bogen fortæller parret om deres drøm, der er blevet til virkelighed. Det er en frydefuld fortælling om livet, den andalusiske kultur og ikke mindst om lækker sydspansk og nordafrikansk mad. Bogen er således både en kogebog og en bog med historier om landsbyen Frigiliana, menneskene og naturen.

 

Velkommen til Frigiliana
Bjerglandsbyen Frigiliana danner rammen om Tine og Lasses andalusiske liv. Her, midt i det kuperede landskab over den andalusiske kyst, ligger parrets finurlige hus Casa Dona Angela omkranset af dramatiske bjerge.
I husets køkken transformerer Tina de lokale råvarer til retter som hummus med ristede mandler og røget paprika, vagtler i appelsin-ingefærsauce og hjertemuslinger med skinke og sherry. Casa Dona Angelas køkken er en sæsonbestemt grønsagsfest med andalusiske råvarer: Blodrøde, sursøde kerner fra granatæbler, smørbløde, fede avokadoer, søde mangofrugter, bittersøde kumquat og andre subtropiske frugter, som gror i nærområdet.
"Alle de fine råvarer parrer vi med arabiske og nordafrikanske krydderiblandinger og masser af duftpotente krydderurter fra vores have" fortæller Tine. "Andre spændende smagsboostere er den karakteristiske røgede paprika, de spanske mandler og en bred vifte af aromatiske citrusfrugter. Summen er et køkken, som man kan betegne 'maurisk', 'fusions-spansk-arabisk' eller måske 'suverænt andalusisk!"

Tinas andalusiske kartoffelpizza
I Casa Dona Angela bliver der ofte bagt bagt kartoffelpizza med lokale krydderurter.
"Når jeg går ude i bjergene og dufter til den vilde rosmarin, får jeg altid lyst til kartoffelpizza!" fortæller Tina. "Disse pizzaer serverer vi ofte som velkomstsnack. Alt står snittet og klart, og så smører jeg dejen ud på pladerne lige inden ankomsten. Dejen skal ikke rulles ud, men smøres ud med våde hænder, hvilket gør det meget let at lave pizza i en fart."

Gazpacho med suveræn salat
De kolde tomatsupper gazpacho og salmorejo, som består af tomater, brød og olie, er klassiske andalusiske retter.
"Den kolde suppe skal laves om sommeren, når grøntsagerne er bedst" fortæller Tina, som her deler opskrift fra bogen på Gazpacho. "Her er der tilføjet en lidt større portion grøntsager som topping end traditionelt. Og brødcroutonerne kan du selv tilføje, hvis der er brug for mere mæthed."

 

 

Titel: Den andalusiske drøm - opskrifter og fortællinger fra Frigiliana
Forfatter: Tina Scheftelowitz & Lasse Theifoldt
Forlag: Fadl´s Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her

Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Friske spirer – en guide til spiring

Forestil dig at fremdyrke en bred vifte af skønne sprøde og sunde spirer hjemme i dit eget køkken. Nemt og enkelt. Helt uden jord på fingrene. Oven i købet langt billigere end de kedelige spirer fra supermarkedet. Lyder det fristende?! Så kast dig ud i spirerdyrkning.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Katteskåle fra Yamazaki

Katteskåle fra Yamazaki

Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Nye Bøger
^