Rustik kartoffelpizza med friske rosmarinnåle og serranoskinke. Kombinationen af sprøde kartofler og fyldig manchego-ost giver en uforglemmelig smagsoplevelse. Let at lave og perfekt til deling med venner og familie.

De små hjemmelavede, sprøde og lækre pizzaer er bagt med fuldkorn og hvedemel, og kan tilpasses med hvilken som helst topping, så de får den helt rigtige balance mellem næring og smag.

Opskrift: Kartoffelpizza med rosmarin og skinke 

De små kartoffelpizzaer med rosmarin og skinke er kombinerer sprøde kartoffelskiver med den intense smag af rosmarin og den salte serranoskinke. Med fuldkornsmel er de et godt bud på en sund og velsmagende lille ret, og kan samtidig toppes og tilpasse dine personlige præferencer.

Dej:

  • 15 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 1½ tsk salt
  • 200 g fuldkornsmel efter eget valg
  • ca. 400 g hvedemel, gerne durumhvede

Fyld:

  • 3 mellemstore kartofler
  • jomfruolivenolie
  • 2-3 fed hvidløg
  • 6 skiver serranoskinke – eller røget paprika
  • 4 stilke frisk rosmarin
  • chiliflager
  • evt. en spændende ingrediens efter eget valg, fx fennikelfrø, nigellafrø eller sesamfrø
  • salt
  • et helt stykke lagret manchego-ost (eller parmesan)

Sådan gør du:

  • Opløs gæren i vandet, tilsæt salt, og rør melet i med en ske. Dejen skal røres godt sammen og være fast, men smørbar i konsistensen. 
  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft (250 grader uden varmluft)
  • Skær kartoflerne i tynde skiver med eller uden skræl, tør dem i et rent viskestykke, og vend dem i olivenolie. 
  • Pil og hak hvidløget fint.
  • Smør dejen ud på bagepladen med bagepapir. Smør den ud i større eller mindre pizzaer i valgfri facon, ½ cm høje, med hænder, som er dyppet i koldt vand. 
  • Dæk de smurte bunde med lidt hakket hvidløg, herefter kartoffelskiverne. 
  • Drys med rosmarinnåle, chiliflager og salt. Den spændende ingrediens skal også på. 
  • Dryp med lidt olie. Læg evt. skinke på, eller giv dem et drys røget paprika.
  • Træk bagepapir med pizzaer over på de varme bageplader og bag i 18-20 minutter, til pizzaerne er brune og sprøde. Riv ost over pizzaerne, og server straks.

 

Opskriften er fra Tina Scheftelowitz´smukke bog 'Den andalusiske drøm - opskrifter og fortællinger fra Frigiliana' og bragt med forlaget F.A.D.L´s tilladelse,

Opskrifter & råvarer
Ristede kastanjer & kastanjefestival 

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og søndag den 13. oktober fejrer Samsø kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og…

Læs mere
Lav din egen ras el hanout og eksperimentér med unikke smagskombinationer.
Opskrifter & råvarer
Ras el hanout - Smagen af Marokko 

Med ras el hanout får man smagen af det marokkanske køkken. Krydderiblandingen, der blandt andet bruges i tagine- og gryderetter med lam, kylling og couscous samt i dip, fars, rubs og marinader, findes i mange versioner og kan købes færdigblandet. Men man kan også sagtens lave sin krydderiblanding,…

Læs mere
Hjemmelavet hyldebærsirup - Sund og smagfuld
Opskrifter & råvarer
Lav din egen hyldebærsirup - en naturlig kilde til smag og godt helbred 

Hyldebærsirup er med sin fine syrlig-søde smag en sand delikatesse. Denne mørke, fyldige sirup har en rig og intens smag, der er skøn i teen, i desserter og bagværk, men også som glace, i saucer og dressinger.

Derudover har hyldebær også nogle dokumenterede sundhedsmæssige egenskaber og et…

Læs mere
Hyldebærsaft – lav din egen hjemmelavede saft fyldt med vitaminer og smag.
Opskrifter & råvarer
Hyldebærsaft: Sensommer på flaske 

Hylden vokser vildt i skovbryn, hegn og haver, og det er netop nu, de smukke, sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil nyde hjemmelavet hyldebærsaft på de lange vinteraftener. De mørke bær kan koges til en skøn, mørkerød saft, der smager vidunderligt og er fyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk æbletærte 

Blandt alle de dejlige æblekager der findes, må den franske 'Tarte Aux Pommes', være den ultimative. Fyldt med søde æbler og marcipan, og glaseret med abrikosmarmelade, får man den herligste smagsoplevelse på det franske søde køkken.

Løber tænderne i vand?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tørrede æbleringe 

Hvis du har æbler i overskud, så er tørrede æbleringe skønne som snacks, men også gode i mysli eller i teen.

Læs mere
Kold æblekage: Sådan laver du den perfekte æblekage med flødeskum og makroner
Opskrifter & råvarer
Gammeldags kold æblekage med flødeskum 

Når man bor i et land, der er rigt på æbler, er det oplagt at lave noget med denne alsidige frugt. I Sophie Vedel Dalgaards inspirerende bog 'Food in a jar', serveres alverdens lækkerier i glas - også den traditionelle æblekage med makroner og flødeskum.

Læs mere
Scones opskrift: Bag skønne og luftige scones på kun 30 minutter. Perfekt til britisk afternoon tea.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Æblekage med kanel
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tanternes æblekage 

Sensommeren er den perfekte tid til at bruge sæsonens frugt i bagværk, og der er næsten ikke noget bedre end en klassisk, hjemmelavet æblekage, der kombinerer de syrlige æbler med sødme og varme krydderier som kanel. Vores yndlings opskrift er Tanternes æblekage, en hyldest til de enkle, men lækre…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble fra Anne Hjernøes 'Stærk overgang' 

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin inspirerende bog 'Stærk…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^