Den andalusiske drøm

Kategori: Kogebøger

Den andalusiske drøm 

I 'Den andalusiske drøm' kommer du med på en fantastisk rejse til Andalusien, hvor kogebogsforfatter og madskribent Tina Scheftelowitz udlever sine drømme med god mad og livsnyderi. Og der er mange dejlige historier, at fortælle, for Tina er nemlig flyttet med sin mand Lasse Theifoldt til Andalusien. Her driver de et B&B, hvor gæsterne blandt andet kan deltage i madkurser, tage ud på vandreture, mæske sig i god mad og nyde livet. I bogen fortæller parret om deres drøm, der er blevet til virkelighed. Det er en frydefuld fortælling om livet, den andalusiske kultur og ikke mindst om lækker sydspansk og nordafrikansk mad. Bogen er således både en kogebog og en bog med historier om landsbyen Frigiliana, menneskene og naturen.

 

Velkommen til Frigiliana
Bjerglandsbyen Frigiliana danner rammen om Tine og Lasses andalusiske liv. Her, midt i det kuperede landskab over den andalusiske kyst, ligger parrets finurlige hus Casa Dona Angela omkranset af dramatiske bjerge.
I husets køkken transformerer Tina de lokale råvarer til retter som hummus med ristede mandler og røget paprika, vagtler i appelsin-ingefærsauce og hjertemuslinger med skinke og sherry. Casa Dona Angelas køkken er en sæsonbestemt grønsagsfest med andalusiske råvarer: Blodrøde, sursøde kerner fra granatæbler, smørbløde, fede avokadoer, søde mangofrugter, bittersøde kumquat og andre subtropiske frugter, som gror i nærområdet.
"Alle de fine råvarer parrer vi med arabiske og nordafrikanske krydderiblandinger og masser af duftpotente krydderurter fra vores have" fortæller Tine. "Andre spændende smagsboostere er den karakteristiske røgede paprika, de spanske mandler og en bred vifte af aromatiske citrusfrugter. Summen er et køkken, som man kan betegne 'maurisk', 'fusions-spansk-arabisk' eller måske 'suverænt andalusisk!"

Tinas andalusiske kartoffelpizza
I Casa Dona Angela bliver der ofte bagt bagt kartoffelpizza med lokale krydderurter.
"Når jeg går ude i bjergene og dufter til den vilde rosmarin, får jeg altid lyst til kartoffelpizza!" fortæller Tina. "Disse pizzaer serverer vi ofte som velkomstsnack. Alt står snittet og klart, og så smører jeg dejen ud på pladerne lige inden ankomsten. Dejen skal ikke rulles ud, men smøres ud med våde hænder, hvilket gør det meget let at lave pizza i en fart."

Gazpacho med suveræn salat
De kolde tomatsupper gazpacho og salmorejo, som består af tomater, brød og olie, er klassiske andalusiske retter.
"Den kolde suppe skal laves om sommeren, når grøntsagerne er bedst" fortæller Tina, som her deler opskrift fra bogen på Gazpacho. "Her er der tilføjet en lidt større portion grøntsager som topping end traditionelt. Og brødcroutonerne kan du selv tilføje, hvis der er brug for mere mæthed."

 

 

Titel: Den andalusiske drøm - opskrifter og fortællinger fra Frigiliana
Forfatter: Tina Scheftelowitz & Lasse Theifoldt
Forlag: Fadl´s Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her

Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^