Danmarkspremiere på lækkert supersundt bær
Hvis du tror, at du kender alle de frugter, der findes, så tro om. Acai hedder det lille smækre, supersunde bær, der nu præsenteres for første gang i Danmark. Det udtales A-sej-î med tryk på sidste stavelse.
Acai fra Amazonas
Det lille violetsorte bær, der smager som en blanding af blåbær og chokolade, vokser på palmetræer ved Amazon-flodens udmunding. Regnskovens befolkning har i årtier nydt godt af frugten, som de tilskriver helbredende egenskaber.
En lille vitaminbombe
Kliniske studier viser, at frugten indeholder en lang række vitaminer og mineraler, tillige med Omega 6 og Omega 9-fedtsyrer.
"Der findes ikke nogen frugt i Verden, der kan overtrumfe denne vitaminbombe. Samtidigt er den meget velsmagende, derfor forventer vi stor efterspørgsel, især fra kunder som er interesseret i sundhed og livsstil", siger Anders Randolf fra importfirmaet House of Brazil.
Fuld af antioxidanter
Traditionelt spises Acai frisk, men bærret indeholder så mange antioxidanter, at det enten skal spises omgående eller fryses ned. Det kan sammenlignes med et æble, der hurtigt bliver brunt, hvis man skræller det, og lader det ligge.
I det moderne Brasilien høstes bærrene, hvorefter de filtreres for sten og lynfryses, ligesom passionsfrugt. De sidste ti år er salget af frosset Acai vokset eksplosivt i Brasilien.
"Acai kan nydes som morgenmad, mellemmåltid eller dessert. Desuden er Acai en populær spise inden sportsaktiviteter", siger Anders Randolf og forklarer hvordan man hurtigt tilbereder det lille bær.
"Man tager det op af fryseren og lader det tø 10-15 minutter, eller putter det i mikroovnen på defrost. Ved minus 7 grader C. er det spiseklart," fortæller Anders Randolf.
Allerede kendt som kosttilskud
At Acai er supersundt, er der ingen tvivl om. Også i USA er det nyt, at man kan få Acai fra fryseren, dog kender amerikanerne allerede bærret som ingrediens i kosttilskud og helsemedicin.
Nærmeste forhandler oplyses hos HOUSE OF BRAZIL på telefon 39 69 70 02