Nem, billig og sund energi-drik

Nem, billig og sund energi-drik

Nem, billig og sund energi-drik 

Glem alt om at købe dyre energidrikke. Læge Carsten Vagn Hansen anbefaler en nem, billig og sund energi-drik lavet af Himalaya-salt, som giver masser af overskud i dagligdagen.Glem alt om at købe dyre energidrikke. Læge Carsten Vagn Hansen anbefaler en nem, billig og sund energi-drik lavet af Himalaya-salt, som giver masser af overskud i dagligdagen.

Alle bruger køkken- eller kogesalt i deres husholdning. Problemet er blot, at dette salt gennem diverse processer med kemisk behandling har mistet alle sporelementerne og de vigtige mineraler. Tilbage er kun skadelige natriumklorid og tilsætningsstoffer.

Kroppen identificerer natriumklorid som en aggressiv cellegift, som helst skal udskilles så hurtigt som muligt. Nyrerne bliver hermed permanent overbelastet, fordi de fleste mennesker indtager mere salt end de kan udskille. Kroppen forsøger at uskadeliggøre den overskydende kogesalt ved at omslutte den med vandmolekyler. Herved bliver de ioniseret i natrium og klorid og er dermed neutraliseret. Men kroppen har ofret sit kostbare cellevand til at neutralisere kogesaltet og derfor uddør disse celler. Almindeligt salt er med andre ord det rene gift for kroppen.

Resultatet er et overskud af syre, som forvandles til urinsyre, som så kan blive aflejret i knogler og led. Følgesygdommene kan blive gigt, slidgigt, nyresten og gallesten. Når kogesalt får tilført jod og fluor bliver dette endnu mere aggressivt i kroppen og kan ikke blive omsat med kroppens stofskifte.

Men højt oppe i Himalayla-bjergene findes salt, som det menneskelige krop kan udnytte positivt.
Her, på verdens tag, findes det meget sjældne klippesalt, som indeholder mineraler i så små størrelser, at de nemt kan optages i kroppen. Det er trykforholdene ved opbygning af saltet for millioner af år siden, som er årsag til den værdifulde krystallinske struktur af Himalayla saltet. Dette salt fører til naturlig udrensning af overflødige eller giftige affaldsstoffer – blot man drikker rigeligt vand.

Energi-drik
Radiodoktoren Carsten Vagn Hansen har i sine seneste udsendelse anbefalet en sund og nem ”energidrik” lavet af vand og Himalaya-salt. Man tager et syltetøjs-glas, hælder et glas vand i samt en teskefuld groft Himalay-salt. Så skal drikken trække i 24 timer. Ud af denne lage tages nu en te-skefuld og blandes i et glas vand og drikkes. Husk at der altid skal kunne ses salt i bunden af lagen. Dette tilsættes løbende. Virkningen er masser af energi og overskud – for næsten ingen penge.

Yderligere info om Himalaya-salt fås hos Stenlængegårdens Naturprodukter
på telefon 55 93 06 94 eller

Kost & Ernæring
5 gode grunde til at spise chokolade i julen 

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god idé at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniljekranse, klejner, is-deserter og slik.

Ifølge…

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomat og forebyggelse af kræft 

Lige nu bugner grøntsagsafdelingen af saftige, solmodne tomater, som ikke kun smager, men også er en eminent kilde til antioxidanten lycopen. Lycopen har gennem det seneste årti været genstand for talrige videnskabelige studier, som har undersøgt stoffets helbredsmæssige fordele. Og rigtig meget…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Det sunde granatæble 

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø, har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og Østens eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Læs mere
Kost & Ernæring
Cider - en sundhedsdrik 

Rødvin og grønt te har hidtil scoret højest på ranglisten over flydende former for antioxidanter, men også den fermenterede drik, cider, er at finde på listen.

Læs mere
Sundhed
Spiser du heller ikke fisk? 

Selvom vi, ifølge de officielle kostråd, bør spise fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen, så viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet, at mange af os ikke engang spiser fisk til aftensmad én gang om ugen. Således viser de seneste tal, at det samlede fiskeindtag for børn og voksne er…

Læs mere
Økologi
Småbørnsfamilier køber mest økologi 

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Læs mere
Kost & Ernæring
Vildmedost.dk 

Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.

Læs mere
Kost & Ernæring
Skyrs succes 

Skyr er lidt af et vidunderprodukt: Smagen er rund og syrlig, konsistensen fed og cremet, alligevel hører skyr til blandt de magre surmælksprodukter.

Læs mere
Sundhed
Moderne kostråd 

Vælg fuldkorn, spis mere fisk og spis mad med mindre salt. Sådan lyder budskabet i tre af de ti kostråd, som skal guide danskerne til en sundere og mere aktiv livsstil. Bag de 10 kostråd står Fødevarestyrelsen. Styrelsen har hentet solid videnskabelig rygdækning hos ledende danske forskere i…

Læs mere
Kost & Ernæring
Får vi for meget salt? 

Der har i medierne, de seneste dage, været sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at sænke det daglige indtag af salt. Men DTU Fødevareinstituttet understreger, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^