Kosttrenden LCHF - Low Carb High Fat, vinder frem. Her handler det om at skære ned på kulhydraterne og i stedet øge indtaget af fedt. For nogle af dem, der har prøvet at spise efter LCHF-principperne, bliver de en varig del af livsstilen, fordi LCHF-kost synes at dæmpe humørsvingninger, indre uro og sukkertrang, og virke regulerende på appetit og vægt.
Forfatteren Jane Faerber har i flere år levet efter principperne bag LCHF-kost, og har på egen krop mærket de helbredsmæssige effekter. I bogen LCHF – spis dig mæt og glad giver hun sine erfaringer videre. Ud over 70 lækre opskrifter fra Janes eget køkken, får man en grundig introduktion til LCHF-begrebet.
Madpyramiden på hoved
LCHF (Low Carb High Fat – på dansk også kendt under begrebet ”lavcarbo”) er ikke en dissideret kur, men mere en varig ændret indstilling til kosten. Low Carb High Fat betyder egentlig bare, at man skal undgå det, som indeholder mange kulhydrater, men ikke naturlige fedtstoffer. Når man spiser LCHF, vender man på mange måder madpyramiden, som vi kender den med kød og fedt øverst, på hovedet, og spiser sig i stedet mæt i gode proteiner, bunker af grøntsager, naturligt fedt fra kød, smør, olier og fede mejeriprodukter suppleret med en smule nødder og bær – samtidig med, at man spiser mindre brød, pasta, ris osv.
Bestilling:
• <link https: www.plusbog.dk tilbud _blank> Plusbog til fordelspris kr. 89
• <link https: clk.tradedoubler.com _blank>Saxo til kr. 188
Kategori: Kost & Ernæring
