Undervægtige får tilbudt fedtsugning

Kategori: Sundhed

Undervægtige får tilbudt fedtsugning

Undervægtige får tilbudt fedtsugning 

Tre ud af fem danske plastikkirurger ville foretage fedtsugninger på undervægtige kvinder...

Ekstra Bladet sendte to reportere til konsultation hos fem tilfældigt udvalgte plastikkirurger. Den ene reporter er undervægtig, mens den anden er lige på grænsen til at være det. Ingen af dem havde fedtdepoter på hofter, bagdel eller andre steder, alligevel tilbød tre læger at foretage det kirurgiske indgreb. Efter en hurtig snak, var den imødekommende læge klar til at fjerne det fedt, der næsten ikke er der.

"Det er helt grotesk, at plastikkirurger fedtsuger så tynde piger. Vi tager skarp afstand fra det og er meget chokerede", siger formanden for Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser, Anne Minor Christensen til Ekstra Bladet.

Kritikken er også skarp hos Sundhedsstyrelsen. Her understreger man, at en læge aldrig må foretage en operation, blot fordi patienter ønsker det.

"Hvis en operation ikke er nødvendig, må en læge aldrig tilbyde den. Man må f.eks. ikke fedtsuge en person, der ikke har behov for det", fastslår Torben Hærslev, afdelingslæge i Sundhedsstyrelsen

Og faktisk var de fem kirurger, vi opsøgte, enige om, at Ekstra Bladets superslanke reportere ikke havde behov for en fedtsugning. Og selvom ingen af dem mente at en fedtsugning ville ændre pigernes udseende væsentligt, var tre af dem alligevel klar til at foretage indgrebet.

"Det er ganske enkelt etisk forkert", mener Ulla Nielsen, Kirurgisk Klinik i Greve, den ene af de to læger, der afviste at foretage operationen. "Der er altid en risiko ved at bedøve folk og lave en fedtsugning, og man skal jo ikke løbe en risiko, når der ingen grund er til det. Jeg er dybt rystet over at høre, at tre ud af fem ville udføre en fedtsugning på de to reportere", siger hun.

Det skønnes, at der bliver foretaget mere end 1600 fedtsugninger hos danske privatlæger om året.

Kilde: Ekstra Bladet, 9. april 2007

Sundhed
Forskning: En avokado om dagen kan reducere mavefedt hos kvinder 

Fedt omkring maveregionen øger risikoen for at udvikle mave-tarmkræft og lungekræft, og øger risikoen for livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme, diabetes og nogle typer af demens.

Nu peger en ny undersøgelse fra University of Illinois, University of Roehampton og Eastern Illinois University, på,…

Læs mere
Sundhed
Institut For Biokemi og Molekylær Biologi, Syddansk Universitet: Fakta om intermittent fasting  

Lad være med at spise noget i 16 eller 18 af døgnets timer, eller lad være med at spise noget to dage om ugen. Det er et par eksempler på periodisk faste, som mange overvejer for at opnå vægttabhopper på for at få vægten ned. Ideen er, at kroppen begynder at tære på fedtdepoterne, når den ikke får…

Læs mere
Sundhed
Gå julen i møde med godt humør - og uden maveproblemer 

På intet tidspunkt af året er der brug for overskud, som der er i julen. Derfor handler det, mere end noget andet, om at sørge for at være klar og i topform, så man kan klare skærmydslerne med et smil.  

Men det gode humør kan hurtigt blive ødelagt, hvis den fede julemad har ført til forstoppelse.…

Læs mere
Sundhed
Har du øget risiko for at paradentose? 

Selvom man altid har passet godt på sine tænder, så kan der med alderen opstå tandproblemer, der kræver en ekstra indsats. Det gælder især for mennesker med diabetes, osteoporose, ligesom mennesker med forældre, der har paradentose, selv har øget risiko for at udvikle paradentose. 

Læs mere
Sundhed
Epigenetik: Du har selv indflydelse på din levealder 

Når vi tænker på alderdommen, så er det rart at vide, at vi med stor sandsynlighed har udsigt til en lang seniortilværelse. Gennem de sidste 100 år er den gennemsnitlige levetid i Danmark steget fra 50 år i begyndelsen af 1900-tallet til 82 år i dag, og den tendens synes at fortsætte. For de fleste…

Læs mere
Sundhed
Cyberkondri: Min læge tager fejl! Jeg ved, at jeg fejler noget alvorligt! 

De fleste af os har på et eller andet tidspunkt oplevet, hvordan fx et galoperende hjerte, pludselig åndenød, svimmelhed eller smerter i brystet, kan udløse en flygtig bekymring. Hos de fleste forsvinder panikken, når ubehaget aftager, eller til en læge konstaterer, at der ikke er fare på færde. Men…

Læs mere
Sundhed
Bliv klog på citronen: 13 fakta om citroner og sundhed  

Med sin syrlige, sødmefulde smag, og karakteristiske, skarpe aroma er citronen en alsidig frugt. I køkkenet tilføjer den umami til syltede og fermenteret grøntsager, velsmag i fiskeretter, salater og desserter, og lovprises samtidig for sine sunde, ernæringsmæssige egenskaber.

Også indenfor…

Læs mere
Sundhed
Forskning: Forbindelsen mellem fruktose og overvægt 

Ernæringseksperter har længe vist, at der er sammenhæng mellem overvægt og en kost rig på fedt og sukker. Men hvorvidt overvægt primært skyldes overdrevet kalorieindtag, kulhydrater eller fedt - eller måske noget helt tredje, har man ikke kunne konkludere endeligt på baggrund af hidtidig forskning.…

Læs mere
Efterår
Kan vinterbadning forebygge demens? 

Sæsonen for vinterbadning er godt i gang. Fra badebroerne springer de danske vinterbadere i bølgen og nyder det kolde gys. Det sætter gang i blodomløbet og vækker alle sanser, siger de, ligesom de er enige om, at vinterbadning er en yderst effektiv kur mod både træthed, dårligt humør og smerter.

Læs mere
Sundhed
Sådan du bakker op om World Mental Health Day og afstigmatiseringen af psykisk sygdom 

I Danmark udfordres mere end 700.000 voksne hvert år af psykisk sygdom blandt andet angst og depression. Men også den unge generation af danskere er hårdt ramt, for i modsætning til livsstilssygdomme, som primært rammer voksne, så er antallet af børn og unge med psykiske udfordringer, stigende. I…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^