Kategori: Sundhed
Tryk under fødderne mod mavegener
Tryk under fødderne mod mavegener 

Stadigt flere eksempler på mennesker, som slipper af med fordøjelsesproblemer som forstoppelse, diarré, oppustethed og uønsket luft i maven efter behandling med zoneterapi...

Stadigt flere eksempler på mennesker, som slipper af med fordøjelsesproblemer som forstoppelse, diarré, oppustethed og uønsket luft i maven efter behandling med zoneterapi.

En ny undersøgelse af danskernes ve og vel viser, at omkring 30 procent af danskerne får ondt i maven, når de bliver stressede, men de færreste tager problemet særligt alvorligt. Og der er en tendens til, at det især er kvinder, der får maveproblemer. Undersøgelsen viser også, at halvdelen af de maveplagede mener, at problemerne med bl.a. forstoppelse, diarré, oppustethed og uønsket luft i maven har stor betydning for deres generelle velbefindende. Også mange børn har generende fordøjelsesproblemer. Men der er heldigvis håb forude. Stadigt flere med fordøjelsesproblemer har haft rigtig gode resultater efter behandling med zoneterapi, og har kunnet lægge afføringsmidlerne på hylden. Efterfølgende er det selvfølgelig vigtigt at se på motionsvaner, væskeindtag og kostvaner for at vedligeholde den gode fordøjelse.

Det meste af sit 58-årige liv har Jette, som arbejder som rengøringsassistent, haft problemer med dårlig fordøjelse med toiletbesøg ca. 1 gang om ugen. Til sidst besluttede hun at få en times prøvebehandling hos en lokal zoneterapeut. Allerede efter den første behandling konstaterede Jette, at der var godt gang i maven og fornemmede, at hendes skuldre var blevet løsnet op. I tilgift sov hun hele natten uden at skulle op, noget hun ikke havde prøvet længe. Efterfølgende købte hun et klippekort til fem behandlinger og fik zoneterapi hver 14. dag.

"Zoneterapien har bevirket, at jeg nu har daglige toiletbesøg og kan mærke, at mave og tarme er begyndt at arbejde. Og det er klart, fordi min krop kommer af med "affaldet", fortæller Jette, som nu går til forebyggende behandling hver tredje eller fjerde uge for at bevare velværet og energien.

Færre sygedage og forøget livskvalitet
FDZ Forenede Danske Zoneterapeuter hører jævnligt sådanne historier.
"Desværre ses det ofte, at det danske sundhedssystem melder pas, når patienter med forstoppelse henvender sig for at få hjælp. Derfor lever mange med problemet i årevis, hvilket giver forringet livskvalitet med gentagne sygemeldinger, lægebesøg og undersøgelser til følge. Og det kommer i sidste ende til at koste samfundet millioner af kroner.", siger bestyrelsesformand Lisbeth D. Nielsen.
"70 procent af immunforsvaret sidder i mave-tarm-systemet. Derfor er maveproblemerne skyld i mange af danskernes sygedage", siger Lisbeth D. Nielsen og henviser til undersøgelsen gennemført af Analyseinstituttet Zapera for Cultura, hvor godt 1.000 danskere i aldersgruppen 18-60 er blevet spurgt om maveproblemer.

"I de tilfælde, hvor anden sygdom er udelukket, ville disse fordøjelsesproblemer ofte kunne klares med en kostomlægning, øget motion og behandling med zoneterapi. Derfor er der fra FDZ et stort ønske om at få etableret et samarbejde med den etablerede sundhedssektor på dette felt. Simpelthen fordi det ville kaste meget af sig - til gavn for alle parter", slutter Lisbeth D. Nielsen og tilføjer, at dette samarbejde ville være så oplagt at etablere i de kommunale sundhedscentre over hele landet.


Kilde: 24timer og MetroXpress. Undersøgelse gennemført af Analyseinstituttet Zapera for Cultura

Sundhed
Forskning: En positiv indstilling i alderdommen forlænger livet 

En positiv indstilling og tilgang til tilværelsen i alderdommen mindsker risikoen for aldersrelateret sygdom og forlænger livet. Det konkluderer forskere, som har undersøgt, hvordan vores tanker og forestillinger om det at blive ældre påvirker levealderen.

Læs mere
Sundhed
Periodisk faste: Er 16:8-timers faste en sund og effektiv slankekur?  

I de senere år har kostmetoden 'intermittent fasting', eller 'periodisk faste' på dansk, høstet enorm opmærksomhed i den vestlige verden, og som følge af det, har kostforskere haft travlt med at undersøge de tilsyneladende mange fordele ved denne form for periodisk faste. Vi har samlet fakta om den…

Læs mere
Sundhed
Lakrids har potentiale i kampen mod brystkræft 

Hvert år får omkring 4.800 danske kvinder konstateret brystkræft, og ud af dem, vil ca. én ud af tre på et tidspunkt dø som følge af sygdommen. Derfor bruges der mange ressourcer på at finde nye forebyggelses- og behandlingsmetoder.

Forskere har blandt andet kigget på, hvorvidt der i naturen…

Læs mere
Sundhed
E. coli: Symptomer og smittekilder 

Escherichia coli, eller E. coli, er en bakterie, der normalt findes i tarmen hos både mennesker og dyr. Mens mange typer bakterier er ufarlige, er der nogle, der kan forårsage alvorlige mave-tarm infektioner - især når kommer fra forurenet fødevarer.

Læs mere
Sundhed
Sådan mindsker du risikoen for parfumeallergi 

Har du oplevet pludselig at få udslet af den creme, deodorant eller parfume du ellers har brugt i årevis?

Parfume er én af de hyppigste årsager til kontakteksem, og rammer især mennesker med sart hud. Men alle kan udvikle parfumeallergi, også dem, der gennem mange år har brugt parfume uden…

Læs mere
Sundhed
8 trick der hjælper dig huske 

I en travl hverdag kan det indimellem være svært at huske det hele. Kalendere og post-it noter er uundværlige, men videnskabelige studier har også fundet en stribe metoder, der kan skærpe hukommelsen og måske hjælpe dig med at huske tingene bedre.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Sundhed
Sukker og humørsvingninger 

Er du på smalkost og har besluttet dig for, at nu skal du tabe dig, vil du sandsynligvis på et eller andet tidspunkt støde ind i en stærk trang til spise løs af noget sødt. Specielt vil mange kvinder opleve, at præmenstruelt er den helt gal. Måske føler man ligefrem en længsel indeni, som kan undre,…

Læs mere
Sundhed
Forskning: En avokado om dagen kan reducere mavefedt hos kvinder 

Fedt omkring maveregionen øger risikoen for at udvikle mave-tarmkræft og lungekræft, og øger risikoen for livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme, diabetes og nogle typer af demens.

Nu peger en ny undersøgelse fra University of Illinois, University of Roehampton og Eastern Illinois University, på,…

Læs mere
Sundhed
Institut For Biokemi og Molekylær Biologi, Syddansk Universitet: Fakta om intermittent fasting  

Lad være med at spise noget i 16 eller 18 af døgnets timer, eller lad være med at spise noget to dage om ugen. Det er et par eksempler på periodisk faste, som mange overvejer for at opnå vægttabhopper på for at få vægten ned. Ideen er, at kroppen begynder at tære på fedtdepoterne, når den ikke får…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
^