Kategori: Sundhed
Sexcremer kan give allergi
Sexcremer kan give allergi  

Hele 25 % af de sexcremer, som Miljøstyrelsen netop har testet, indeholder stoffer, som kan være allergifremkaldende...

Hele 25 % af de sexcremer, som Miljøstyrelsen netop har testet, indeholder stoffer, som kan være allergifremkaldende. Miljøstyrelsen opfordrer derfor brugere af sexcreme til at læse etiketten grundigt og undgå parfumerede produkter.

Miljøstyrelsen har undersøgt 7 erotiske massageolier og 15 sexcremer – dvs. cremer der lover en effekt ud over glideegenskaber, kosmetiske effekter, smag og/eller duft. I kemiske analyser af cremerne blev der blandt andet fundet stoffer, der kan medføre allergi eller irritation ved hudkontakt eller ved kontakt med slimhinderne. 25% af de testede produkter indeholdt forholdsvis høje mængder af allergifremkaldende parfumestoffer.

"Der er ikke tale ulovlige stoffer i cremerne, men særligt følsomme personer eller personer, som allerede har allergi, kan få en ubehagelig reaktion, når de anvender produkterne," siger kemiker Anette Ejersted, Miljøstyrelsen Kemikalier, der fortsætter: "Og det kan være svært altid at sikre sig mod indholdet af fx bestemte parfumestoffer, da der ikke altid er krav om, at det skal deklareres på produkterne. Derfor kan man som allergiker i dette tilfælde være lidt på herrens mark."

Sexcremer og erotiske olier er nemlig ikke, som mange måske tror, omfattet af de samme regler som kosmetiske produkter. De er derimod omfattet af reglerne om kemiske stoffer og produkter. Det betyder, at der ikke er krav om fuld indholdsdeklaration på sexcremerne, men indholdet af farlige stoffer skal selvfølgelig stå på etiketten.

Gode råd om sexcremer og allergi:
• Undgå produkter som indeholder parfume. Der er tale om unødvendig kemi, som i sig selv ikke har nogen virkning
• Læs nøje mærkningen og vejledningen på etiketten. Hvis produktet indeholder farlige stoffer skal det være mærket, men der er dog ikke krav om, at parfume altid skal være deklareret. Hvis du ikke kan få de oplysninger du ønsker så spørg forhandleren/producenten.
• Hvis du allerede har allergi, bør du sikre dig, at sexcremerne ikke indeholder stoffer, du ikke kan tåle. Vær dog opmærksom på at ikke alle stoffer skal deklareres på etiketten. Det afhænger af vurderingen af stoffet og koncentration i produktet. Spørg hvis du er i tvivl.
• Hvis du oplever rødmen, irritation eller eksem ved brug af sexcremer, bør du straks stoppe med brugen og søge læge for at få identificeret, hvad det er du ikke kan tåle

Sundhed
Forskning: En positiv indstilling i alderdommen forlænger livet 

En positiv indstilling og tilgang til tilværelsen i alderdommen mindsker risikoen for aldersrelateret sygdom og forlænger livet. Det konkluderer forskere, som har undersøgt, hvordan vores tanker og forestillinger om det at blive ældre påvirker levealderen.

Læs mere
Sundhed
Periodisk faste: Er 16:8-timers faste en sund og effektiv slankekur?  

I de senere år har kostmetoden 'intermittent fasting', eller 'periodisk faste' på dansk, høstet enorm opmærksomhed i den vestlige verden, og som følge af det, har kostforskere haft travlt med at undersøge de tilsyneladende mange fordele ved denne form for periodisk faste. Vi har samlet fakta om den…

Læs mere
Sundhed
E. coli: Symptomer og smittekilder 

Escherichia coli, eller E. coli, er en bakterie, der normalt findes i tarmen hos både mennesker og dyr. Mens mange typer bakterier er ufarlige, er der nogle, der kan forårsage alvorlige mave-tarm infektioner - især når kommer fra forurenet fødevarer.

Læs mere
Sundhed
Sådan mindsker du risikoen for parfumeallergi 

Har du oplevet pludselig at få udslet af den creme, deodorant eller parfume du ellers har brugt i årevis?

Parfume er én af de hyppigste årsager til kontakteksem, og rammer især mennesker med sart hud. Men alle kan udvikle parfumeallergi, også dem, der gennem mange år har brugt parfume uden…

Læs mere
Sundhed
8 trick der hjælper dig huske 

I en travl hverdag kan det indimellem være svært at huske det hele. Kalendere og post-it noter er uundværlige, men videnskabelige studier har også fundet en stribe metoder, der kan skærpe hukommelsen og måske hjælpe dig med at huske tingene bedre.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Sundhed
Sukker og humørsvingninger 

Er du på smalkost og har besluttet dig for, at nu skal du tabe dig, vil du sandsynligvis på et eller andet tidspunkt støde ind i en stærk trang til spise løs af noget sødt. Specielt vil mange kvinder opleve, at præmenstruelt er den helt gal. Måske føler man ligefrem en længsel indeni, som kan undre,…

Læs mere
Sundhed
Forskning: En avokado om dagen kan reducere mavefedt hos kvinder 

Fedt omkring maveregionen øger risikoen for at udvikle mave-tarmkræft og lungekræft, og øger risikoen for livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme, diabetes og nogle typer af demens.

Nu peger en ny undersøgelse fra University of Illinois, University of Roehampton og Eastern Illinois University, på,…

Læs mere
Sundhed
Institut For Biokemi og Molekylær Biologi, Syddansk Universitet: Fakta om intermittent fasting  

Lad være med at spise noget i 16 eller 18 af døgnets timer, eller lad være med at spise noget to dage om ugen. Det er et par eksempler på periodisk faste, som mange overvejer for at opnå vægttabhopper på for at få vægten ned. Ideen er, at kroppen begynder at tære på fedtdepoterne, når den ikke får…

Læs mere
Sundhed
Gå julen i møde med godt humør - og uden maveproblemer 

På intet tidspunkt af året er der brug for overskud, som der er i julen. Derfor handler det, mere end noget andet, om at sørge for at være klar og i topform, så man kan klare skærmydslerne med et smil.  

Men det gode humør kan hurtigt blive ødelagt, hvis den fede julemad har ført til forstoppelse.…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
^