Kategori: Sundhed

Kostomlægning ved hjælp af kinesiologi 

Mens mange nye videnskabelige studier bekræfter, at en individuelt sammensat kost, tilpasset det enkelte menneske, er essentiel for vores helbred og trivsel, så er spørgsmålet, hvordan man omsætter denne viden i praksis. Engang i fremtiden vil det formentlig blive muligt, at vi hver især kan få nogle ledetråde ved fx at få analyseret vores tarmbakterieprofil. På nuværende tidspunkt er vi desværre hensat til selv at finde frem til den optimale kostsammensætning ved at prøve os frem og mærke efter.

De fleste har nok en fornemmelse af, at der er nogle fødevarer, de tåler bedre end andre. Sure opstød, mavesmerter, luft i maven, ildelugtende prutter og allergi, kan være reaktioner på en uhensigtsmæssig kostsammensætning. På baggrund af sin mangeårige erfaring omkring holistisk kostvejledning, så mener Anne Grete Rose Horneman-Thielcke imidlertid, at en kinesiologisk test også kan bidrage til viden om og sammensætningen af den optimale kost. 

Kinesiologisk muskeltest af fødevarer
I bogen ’Der er altid håb’, fortæller hun, hvordan hun gennem mere end 30 år, har vejledt mennesker omkring deres kost, og hvordan hun har set dem blive raske og få styrket deres helbred gennem kostomlægning og vitamintilskud. I den sammenhæng, skriver hun, er det helt afgørende, at der tages udgangspunkt i det enkelte menneskes individuelle behov.
”Den kostsammensætning, der kan hjælpe det ene menneske, kan være gift for et andet menneske” skriver hun i bogen og  forklarer hvordan kinesiologiske teste, som viser hvordan energien i den enkeltes krop reagerer på en fødevare, kan bruges til at udarbejde individuelle kostplaner. 
”Den individuelle balancerede kostplan bekræftes gennem en kinesiologisk muskeltest, der går ud på at konstatere, hvilken kost man enten har fået for meget eller for lidt af”. 

Kinesiologi bygger på en holistisk behandlingsmetode udviklet af den amerikanske kiropraktor George Goodheart. Behandlingen kombinerer viden om kroppens anatomi og fysiologi med den kinesisk filosofi om kroppens energibaner, kaldet meridianer. I behandlingen benyttes en såkaldt muskeltest, som har til formål at afdække, om der er balance i energien i meridianerne. Under testen får klienten udvalgte fødevarer placeret på kroppen. Hvis testen viser, at en muskel er svagere efter berøringen med en fødevare, tolker kinesiologen det som et tegn på, at fødevaren skaber ubalance i energien i kroppen. Hvis testen viser, at musklen er stærkere, tolker kinesiologen det som et tegn på, at fødevaren kan hjælpe med at genoprette kroppens balance.

Aktivér dine egne helbredende kræfter
Mens en kinesiologisk muskeltest, ifølge Anne Grete Rose Horneman-Thielcke, kan bidrage med nogle konkrete retningslinjer i forbindelse med kostomlægning, så lægger hun vægt på, at testning og samtaler ikke mindst har en stærk psykologisk effekt. Hun mener, at vi alle, ved at dyrke forbindelsen mellem vores sjæl og legeme, kan aktivere vores egne helbredende kræfter. Og netop det, at vi selv tager aktiv del i vores egen behandling, er måske det, der har den mest afgørende indflydelse på vores sundhed og trivsel.

”Med indflydelse fra tv, aviser og sundhedsmagasiner, for slet ikke at tale om internettet, er der kommet en større forståelse for - og vilje til - selv at forsøge at tage ansvar” skriver Anne Grete Rose Horneman-Thielcke.
Hun forklarer, at følelsen af selv at have indflydelse på et sygdomsforløb eller på de symptomer man har, mindsker den følelse af magtesløshed, man ofte står med, når man plages af et skrantende helbred eller står med en alvorlig diagnose. 
”Derfor er det af stor psykologisk værdi for den enkelte at mærke, hvorledes man gennem denne test får bekræftet den kolossale styrke og energi, man her og nu har muligheden for at tilføre sin krop. Her får man virkelig et fornyet håb og tro på, at man, ved hjælp af denne viden, kan vinde eller genvinde sin sundhed ved at følge en ændret kostplan. Dette giver den afgørende motivation, som er så vigtig” forklarer Anne Grete Rose Horneman-Thielcke.

Bogen 'Der er altid håb' er inspirerende læsning. Den henvender sig til alle der gerne går nye veje for at tage ansvar for egen trivsel og helbredelse. Gennem 48 personlige beretninger, fortæller mennesker, som har anvendt Kinesiologisk test i forbindelse med deres kostomlægning, om deres erfaringer, og om hvad kostomlægningen har betydet for deres helbred og trivsel. 

Titel: Der er altid håb - 48 beretninger fra det virkelige liv
Forfatter: Anne Grete Rose Horneman-Thielcke
Forord af: Erik Rasmussen
Fotograf: Rolf Konow
Fagredaktør: Finn Andersen
Bestilling:Bogen kan bestilles her

Sundhed
Forskning: Sammenhæng mellem brug af afføringsmidler og demens 

Et stort videnskabeligt studie, der netop er publiceret i det anerkendte, amerikanske tidsskrift Neurology®, peger på, at mennesker, der regelmæssigt bruger håndkøbspræparater til behandling af forstoppelse, har en øget risiko for at udvikle demens.

Læs mere
Sundhed
Forsker: Sådan bliver du fri af din sukkerafhængighed 

Sukkersøde sager kan være dejlig forkælelse i ny og næ, problemet er at trangen til sukker, og den tilfredsstillelse som sukker giver, kan blive en afhængighed, skriver Anette Sams, farmaceut, forsker, og forfatter til bogen 'Sandheden Om Sukker'.

Læs mere
Sundhed
Børnepsykolog Charlotte Diamant: Forældres helbredsangst påvirker barnet 

Danskerne søger i stigende grad efter helbredsmæssig information på internettet til private formål. Mens det i år gælder for næsten hver tredje dansker, gjaldt det for fem procent færre i 2018, og for ti år siden var det kun lidt mere end hver anden, der søgte efter helbredsmæssig information…

Læs mere
Sundhed
Ernæringsterapeuten: Kostens forunderlige effekt på kolesteroltallet 

Fedtet har længe været skurken, når kolesterolniveauet bliver for højt. Et af sundhedsmyndighedernes råd er derfor, at du skærer ned på fedt. Men i den ernæringsvidenskabelige verden er der bred enighed om, at kolesterolet fra kosten faktisk ikke har meget indflydelse på mængden af kolesterol i…

Læs mere
Sundhed
Forskning: Viden om hvidløg og sundhed 

Udover at tilføje en delikat løgsmag til maden, og være en fremragende kilde til vitamin B6, vitamin C og mineraler, så har hvidløg gennem tiden været kendt for sine sundhedsfremmende egenskaber. I Mellemøsten og den østlige del af Asien har hvidløg ifølge historikere, været anvendt til behandling…

Læs mere
Sundhed
Er svesker en superfood? 

Svesken er spækket med så mange gode næringsstoffer, at den hører med blandt superfood som chiafrø, gojibær eller broccoli. Her er 5 interessante grunde:

Læs mere
Sundhed
Lugtesansen er kroppens hurtigste advarselssystem 

Har du svært ved at skjule dit ubehag, når din næse opfanger en dårlig lugt, så findes der en god forklaring.

Læs mere
Sundhed
Kan man arve psykiske lidelser?  

Når det skønnes at hver 3. dansker rammes en psykisk lidelse i løbet af livet, så er det ikke underligt, at det er et emne der optager mange. De fleste ved hvor store omkostninger psykisk sygdom kan have for den enkelte, for pårørende og for samfundet.

Læs mere
Sundhed
Ny 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed  

Regeringen, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Danmarks-demokraterne, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Frie Grønne har indgået en bred politisk aftale om en 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed.…

Læs mere
Sundhed
Kan man være genetisk disponeret for overvægt? 

Føler du ikke, at din krop afspejler, hvad du spiser – og ikke spiser – mens andre ser ud til at slippe markant nemmere afsted med deres madvaner? Kan din overvægt simpelthen være genetisk betinget?

Ja. Hvis kiloene er særligt genstridige, selvom du følger de almindelige sundhedsråd, kan…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^