Kostomlægning ved hjælp af kinesiologi

Kategori: Sundhed

Kostomlægning ved hjælp af kinesiologi 

Mens mange nye videnskabelige studier bekræfter, at en individuelt sammensat kost, tilpasset det enkelte menneske, er essentiel for vores helbred og trivsel, så er spørgsmålet, hvordan man omsætter denne viden i praksis. Engang i fremtiden vil det formentlig blive muligt, at vi hver især kan få nogle ledetråde ved fx at få analyseret vores tarmbakterieprofil. På nuværende tidspunkt er vi desværre hensat til selv at finde frem til den optimale kostsammensætning ved at prøve os frem og mærke efter.

De fleste har nok en fornemmelse af, at der er nogle fødevarer, de tåler bedre end andre. Sure opstød, mavesmerter, luft i maven, ildelugtende prutter og allergi, kan være reaktioner på en uhensigtsmæssig kostsammensætning. På baggrund af sin mangeårige erfaring omkring holistisk kostvejledning, så mener Anne Grete Rose Horneman-Thielcke imidlertid, at en kinesiologisk test også kan bidrage til viden om og sammensætningen af den optimale kost. 

Kinesiologisk muskeltest af fødevarer
I bogen ’Der er altid håb’, fortæller hun, hvordan hun gennem mere end 30 år, har vejledt mennesker omkring deres kost, og hvordan hun har set dem blive raske og få styrket deres helbred gennem kostomlægning og vitamintilskud. I den sammenhæng, skriver hun, er det helt afgørende, at der tages udgangspunkt i det enkelte menneskes individuelle behov.
”Den kostsammensætning, der kan hjælpe det ene menneske, kan være gift for et andet menneske” skriver hun i bogen og  forklarer hvordan kinesiologiske teste, som viser hvordan energien i den enkeltes krop reagerer på en fødevare, kan bruges til at udarbejde individuelle kostplaner. 
”Den individuelle balancerede kostplan bekræftes gennem en kinesiologisk muskeltest, der går ud på at konstatere, hvilken kost man enten har fået for meget eller for lidt af”. 

Kinesiologi bygger på en holistisk behandlingsmetode udviklet af den amerikanske kiropraktor George Goodheart. Behandlingen kombinerer viden om kroppens anatomi og fysiologi med den kinesisk filosofi om kroppens energibaner, kaldet meridianer. I behandlingen benyttes en såkaldt muskeltest, som har til formål at afdække, om der er balance i energien i meridianerne. Under testen får klienten udvalgte fødevarer placeret på kroppen. Hvis testen viser, at en muskel er svagere efter berøringen med en fødevare, tolker kinesiologen det som et tegn på, at fødevaren skaber ubalance i energien i kroppen. Hvis testen viser, at musklen er stærkere, tolker kinesiologen det som et tegn på, at fødevaren kan hjælpe med at genoprette kroppens balance.

Aktivér dine egne helbredende kræfter
Mens en kinesiologisk muskeltest, ifølge Anne Grete Rose Horneman-Thielcke, kan bidrage med nogle konkrete retningslinjer i forbindelse med kostomlægning, så lægger hun vægt på, at testning og samtaler ikke mindst har en stærk psykologisk effekt. Hun mener, at vi alle, ved at dyrke forbindelsen mellem vores sjæl og legeme, kan aktivere vores egne helbredende kræfter. Og netop det, at vi selv tager aktiv del i vores egen behandling, er måske det, der har den mest afgørende indflydelse på vores sundhed og trivsel.

”Med indflydelse fra tv, aviser og sundhedsmagasiner, for slet ikke at tale om internettet, er der kommet en større forståelse for - og vilje til - selv at forsøge at tage ansvar” skriver Anne Grete Rose Horneman-Thielcke.
Hun forklarer, at følelsen af selv at have indflydelse på et sygdomsforløb eller på de symptomer man har, mindsker den følelse af magtesløshed, man ofte står med, når man plages af et skrantende helbred eller står med en alvorlig diagnose. 
”Derfor er det af stor psykologisk værdi for den enkelte at mærke, hvorledes man gennem denne test får bekræftet den kolossale styrke og energi, man her og nu har muligheden for at tilføre sin krop. Her får man virkelig et fornyet håb og tro på, at man, ved hjælp af denne viden, kan vinde eller genvinde sin sundhed ved at følge en ændret kostplan. Dette giver den afgørende motivation, som er så vigtig” forklarer Anne Grete Rose Horneman-Thielcke.

Bogen 'Der er altid håb' er inspirerende læsning. Den henvender sig til alle der gerne går nye veje for at tage ansvar for egen trivsel og helbredelse. Gennem 48 personlige beretninger, fortæller mennesker, som har anvendt Kinesiologisk test i forbindelse med deres kostomlægning, om deres erfaringer, og om hvad kostomlægningen har betydet for deres helbred og trivsel. 

Titel: Der er altid håb - 48 beretninger fra det virkelige liv
Forfatter: Anne Grete Rose Horneman-Thielcke
Forord af: Erik Rasmussen
Fotograf: Rolf Konow
Fagredaktør: Finn Andersen
Bestilling:Bogen kan bestilles her

Sundhed
Sådan bliver du bedre til at huske dine succeser 

Har du nemmere ved at rose andre end dig selv?

Du er et opmærksomt, imødekommende og omsorgsfuldt menneske, der lytter, roser og opmuntre mennesker omkring dig. De nyder din opmærksomhed, og det er ofte med din hjælp, at de kommer i tanke om, at de faktisk har rigtig meget at være stolte af.

Læs mere
Sundhed
KETO-diæt: Derfor kaldes KETO en mirakelkur  

Har man ønske om at tabe sig, så har man nok overvejet en kostomlægning jf. KETO-diætens principper. En diæt fattig på kulhydrater og rig på fedt og protein, har nemlig vist sig at være en særdeles effektiv slankekur. Det er samtidig en diæt-form, der synes at appellere til de mange. Det bekræftes…

Læs mere
Sundhed
Husker du pausen? 

Afspænding, zoneterapi, massage eller bare en kort meditation. I en travl hverdag, er det nemt at glemme pausen, men de fleste har oplevet, hvordan selv et lille hvil midt på dagen kan have en næsten magisk virkning og betyde, at man får en helt ny energi og overskud til få løst resten af dagens…

Læs mere
Forår
Vi cykler til arbejde 2023: Jernheste med forårsfornemmelser 

I maj afvikles igen i år 'Vi cykler til arbejde'-kampagnen. Her forventes det, at mere end 100.000 jernheste med forårsfornemmelser vil give ekstra travlhed på landets cykelstier og veje, når ruten til og fra arbejde skal tilbagelægges.

Læs mere
Sundhed
Hjerteforeningen: Børn og unges nikotinforbrug eksploderer 

Hver tredje danske ung mellem 15-29 år enten ryger eller er forbruger af et nikotinprodukt. Det fremgår af rapporten §Røg, som samtidig viser, at en stigende andel af de 15-17-årige ryger cigaretter. Derfor er det essentielt, at prisen på cigaretter hæves til mindst 100 kroner hurtigst muligt, da…

Læs mere
Sundhed
Salget af sukkerfri sodavand er eksploderet – men er det godt for danskernes sundhed? 

I takt med at bryggerierne tilbyder flere varianter a sukkerfrie sodavand, er forbruget steget markant, skriver Bryggeriforeningen. Det er jo godt for bryggerierne, men er det også godt for danskernes sundhed?

Læs mere
Sundhed
Sommertid 2023 - Skal uret stilles frem eller tilbage? 

I slutningen af marts eller begyndelsen af april går vi over til sommertid. Her skal uret stilles en time frem, hvilket betyder, at dagen begynder en time tidligere, og man 'snydes' for en times søvn.

Formålet med sommertid er at spare energi ved at udnytte dagslyset bedre, men for mange…

Læs mere
Spiritualitet
Kroppens egen smertelindring - lær metoden  

Man kan have held til selv at lindre en let hovedpine, ved at aktivere kroppens egen smertelindring, endorfiner. Endorfiner udløses normalt i forbindelse med hård træning, løb, latter og sex, men også akupunktur og zoneterapi kan aktivere stoffet.

Læs mere
Sundhed
Hjerteforeningen: TikTok-videoer påvirker børn og unges indtag af usunde fødevarer 

TikTok, Instagram, Facebook, Snapchat, BeReal. De sociale medier er mange, og efterhånden er børn og unge til stede på langt de fleste platforme. Her går det lynhurtigt, og for forældre kan det være svært at følge med og guide – og børnenes forbrug af sociale medier har desværre en usund slagside.…

Læs mere
Sundhed
Forskning: Sammenhæng mellem brug af afføringsmidler og demens 

Et stort videnskabeligt studie, der netop er publiceret i det anerkendte, amerikanske tidsskrift Neurology®, peger på, at mennesker, der regelmæssigt bruger håndkøbspræparater til behandling af forstoppelse, har en øget risiko for at udvikle demens.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^