Kategori: Sundhed

Kostomlægning ved hjælp af kinesiologi 

Mens mange nye videnskabelige studier bekræfter, at en individuelt sammensat kost, tilpasset det enkelte menneske, er essentiel for vores helbred og trivsel, så er spørgsmålet, hvordan man omsætter denne viden i praksis. Engang i fremtiden vil det formentlig blive muligt, at vi hver især kan få nogle ledetråde ved fx at få analyseret vores tarmbakterieprofil. På nuværende tidspunkt er vi desværre hensat til selv at finde frem til den optimale kostsammensætning ved at prøve os frem og mærke efter.

De fleste har nok en fornemmelse af, at der er nogle fødevarer, de tåler bedre end andre. Sure opstød, mavesmerter, luft i maven, ildelugtende prutter og allergi, kan være reaktioner på en uhensigtsmæssig kostsammensætning. På baggrund af sin mangeårige erfaring omkring holistisk kostvejledning, så mener Anne Grete Rose Horneman-Thielcke imidlertid, at en kinesiologisk test også kan bidrage til viden om og sammensætningen af den optimale kost. 

Kinesiologisk muskeltest af fødevarer
I bogen ’Der er altid håb’, fortæller hun, hvordan hun gennem mere end 30 år, har vejledt mennesker omkring deres kost, og hvordan hun har set dem blive raske og få styrket deres helbred gennem kostomlægning og vitamintilskud. I den sammenhæng, skriver hun, er det helt afgørende, at der tages udgangspunkt i det enkelte menneskes individuelle behov.
”Den kostsammensætning, der kan hjælpe det ene menneske, kan være gift for et andet menneske” skriver hun i bogen og  forklarer hvordan kinesiologiske teste, som viser hvordan energien i den enkeltes krop reagerer på en fødevare, kan bruges til at udarbejde individuelle kostplaner. 
”Den individuelle balancerede kostplan bekræftes gennem en kinesiologisk muskeltest, der går ud på at konstatere, hvilken kost man enten har fået for meget eller for lidt af”. 

Kinesiologi bygger på en holistisk behandlingsmetode udviklet af den amerikanske kiropraktor George Goodheart. Behandlingen kombinerer viden om kroppens anatomi og fysiologi med den kinesisk filosofi om kroppens energibaner, kaldet meridianer. I behandlingen benyttes en såkaldt muskeltest, som har til formål at afdække, om der er balance i energien i meridianerne. Under testen får klienten udvalgte fødevarer placeret på kroppen. Hvis testen viser, at en muskel er svagere efter berøringen med en fødevare, tolker kinesiologen det som et tegn på, at fødevaren skaber ubalance i energien i kroppen. Hvis testen viser, at musklen er stærkere, tolker kinesiologen det som et tegn på, at fødevaren kan hjælpe med at genoprette kroppens balance.

Aktivér dine egne helbredende kræfter
Mens en kinesiologisk muskeltest, ifølge Anne Grete Rose Horneman-Thielcke, kan bidrage med nogle konkrete retningslinjer i forbindelse med kostomlægning, så lægger hun vægt på, at testning og samtaler ikke mindst har en stærk psykologisk effekt. Hun mener, at vi alle, ved at dyrke forbindelsen mellem vores sjæl og legeme, kan aktivere vores egne helbredende kræfter. Og netop det, at vi selv tager aktiv del i vores egen behandling, er måske det, der har den mest afgørende indflydelse på vores sundhed og trivsel.

”Med indflydelse fra tv, aviser og sundhedsmagasiner, for slet ikke at tale om internettet, er der kommet en større forståelse for - og vilje til - selv at forsøge at tage ansvar” skriver Anne Grete Rose Horneman-Thielcke.
Hun forklarer, at følelsen af selv at have indflydelse på et sygdomsforløb eller på de symptomer man har, mindsker den følelse af magtesløshed, man ofte står med, når man plages af et skrantende helbred eller står med en alvorlig diagnose. 
”Derfor er det af stor psykologisk værdi for den enkelte at mærke, hvorledes man gennem denne test får bekræftet den kolossale styrke og energi, man her og nu har muligheden for at tilføre sin krop. Her får man virkelig et fornyet håb og tro på, at man, ved hjælp af denne viden, kan vinde eller genvinde sin sundhed ved at følge en ændret kostplan. Dette giver den afgørende motivation, som er så vigtig” forklarer Anne Grete Rose Horneman-Thielcke.

Bogen 'Der er altid håb' er inspirerende læsning. Den henvender sig til alle der gerne går nye veje for at tage ansvar for egen trivsel og helbredelse. Gennem 48 personlige beretninger, fortæller mennesker, som har anvendt Kinesiologisk test i forbindelse med deres kostomlægning, om deres erfaringer, og om hvad kostomlægningen har betydet for deres helbred og trivsel. 

Titel: Der er altid håb - 48 beretninger fra det virkelige liv
Forfatter: Anne Grete Rose Horneman-Thielcke
Forord af: Erik Rasmussen
Fotograf: Rolf Konow
Fagredaktør: Finn Andersen
Bestilling:Bogen kan bestilles her

Forbrugere advares mod sundhedsskadelige PFAS-stoffer i engangsservice
Sundhed
Advarsel: Farlige PFAS-stoffer fundet i engangsservice fra Temu 

En ny undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk viser, at mange papkrus, tallerkener og sugerør fra webshoppen Temu indeholder farlige PFAS-stoffer. Kemikalierne, der gør produkterne vand- og smudsafvisende, er forbudt i Danmark, når de bruges i pap og papir til madvarer. PFAS, også kendt som…

Læs mere
Ondt i ryggen rammer millioner af danskere hvert år.
Sundhed
Især kvinder betaler prisen for lænderygsmerter 

Danmark er en nation med rygproblemer, og det er noget, der kan mærkes – både på kroppen og på samfundsøkonomien.

Ondt i ryggen er ikke bare en plage for den enkelte, det er også en folkesygdom, der koster os alle dyrt. Sygefravær, førtidspension og endda tidlig død er nogle af konsekvenserne af…

Læs mere
Effektive behandlinger mod hårtab: Fra Regaine til hormonelle behandlinger og hårpleje.
Skønhed & Pleje
Hårtab hos kvinder efter de 30: Årsager, forebyggelse og effektive behandlinger 

At miste sit hår kan føles som at miste en del af sig selv. Hår er en vigtig del af vores identitet, og når det begynder at tynde ud, kan det være både skræmmende og frustrerende. Men der er håb! For heldigvis findes der, afhængig af årsagen til hårtabet, flere effektive måder at tackle problemet…

Læs mere
Mood Food: Sunde madvarer der løfter humøret
Sundhed
Mood Food: Tidens store madtrend  

Har du nogensinde tænkt over, hvordan maden på din tallerken påvirker dit humør? Mood Food – eller 'humørmad' – er en ny trend, der har fanget opmærksomhed verden over, fordi den handler om mere end blot at spise sundt. Det handler om at vælge fødevarer, der ikke bare nærer din krop, men også giver…

Læs mere
Demens: Sådan kan højt LDL-kolesterolniveau påvirke hjernen.
Sundhed
Ny viden om kolesterol og demens 

Ny forskning fra The Lancet Commission i 2024 kaster lys over en vigtig forbindelse mellem kolesterol og risikoen for at udvikle demens. Forskningen ændrer forståelsen af sammenhængen mellem hjertesundhed og hjernesundhed, og understreger vigtigheden af at overvåge kolesterolniveauer gennem hele…

Læs mere
Forskning om demens risiko og livsstil
Sundhed
Forskning: Reducér risikoen for demens med 10 livsstilsvalg 

Demenssygdomme er nogle af de mest udbredte handicap og dødsårsager blandt ældre. På verdensplan lever mere end 55 millioner mennesker på nuværende tidspunkt med demens, og man vurderer, at antallet vil være tredoblet i 2050.

Der findes på nuværende tidspunkt ingen medicinsk behandling af demens,…

Læs mere
Akupunktur mod angst: En naturlig og effektiv behandling for kvinder i overgangsalderen.
Spiritualitet
Angst: Kan akupunktur lindre angst? 

Angst er en udfordring, ikke mindst for kvinder i overgangsalderen, hvor den ofte skyldes hormonelle forandringer. Men hvad hvis der fandtes en naturlig og effektiv måde at lindre angstsymptomer på? Ny forskning offentliggjort i det anerkendte medicinske tidsskrift Frontiers beskriver akupunkturens…

Læs mere
Synstab og demens: hvordan synsproblemer påvirker hjernens sundhed og mental velvære.
Sundhed
Synstab og demens: En overset sammenhæng 

Ny forskning fra det anerkendte medicinske tidsskrift The Lancet peger på, at ubehandlet synstab kan være en vigtig faktor i udviklingen af demens. Mens man tidligere har haft fokus på høretab som en risikofaktor, begynder synstab nu også at få opmærksomhed som en potentiel trussel mod hjernens…

Læs mere
Alkoholforbrug i Danmark fører til alvorlige sundhedsrisici, herunder kræft og hjerte-kar-sygdomme.
Sundhed
Fakta: 860.000 danskere har problemer med alkohol 

Alkoholforbruget i Danmark er højt, og statistikkerne taler deres tydelige sprog. Omkring 860.000 danskere har et storforbrug af alkohol, mens 585.000 har et skadeligt forbrug, og 140.000 er afhængige af alkohol. Dette problematiske forbrug fører til alvorlige sundhedsrisici, herunder en øget risiko…

Læs mere
Tegn på syreskader
Sundhed
Tag testen: Har du øget risiko for syreskader? 

Isninger i tænderne, små stykker af tænder, der brækker af, slidte og let misfarvede tænder, kan være tegn på, at du har syreskader på tænderne. Og meget tyder på, at flere danskere har fået syreskader. Ifølge Tandlægeforeningen rapporterer halvdelen af landets tandlæger at de har fået flere…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Shopping
^