Kategori: Sundhed

En enkel dråbe lindrer irritation i øjnene

En enkel dråbe lindrer irritation i øjnene 

Nyt og naturligt middel hjælper alle med irritationer i øjnene - ikke mindst kontaktlinsebrugere, der nu kan dryppe øjnene uden først at skulle tage linserne ud.

Hvis øjnene føles trætte, svier, klør eller brænder, er det et symptom på tørre øjne. En gene, som rigtig mange mennesker lider af. Kontaktlinser, tør luft, luftkonditionering, alder eller koncentreret skærmarbejde er blot nogle af de faktorer, der giver irritation. Men også faktorer som kulde og blæst kan give besvær. Anledningen til dette er at øjets naturlige tårer, som danner den beskyttende tårefilm, ikke er tilstrækkelige til at give fugt og næring. Dette medfører at øjnene føles som fyldt med ”grus”.

Tørre øjne er langt mere udbredt i den danske befolkning end tidligere antaget, hvad enten det skyldes dårligt indeklima, sygdomme eller høj alder. Det er således ikke bare kvinder i klimakteriet der trækkes med fornemmelsen af ”grus i øjnene” , men i høj grad også mænd over en vis alder.

Men problemet kan nu afhjælpes via et nyt produkt Ocutears®, som fås på apotekerne. Det indeholder biologiske komponenter, nærmere betegnet hyaluronsyre. Denne substans er naturligt forekommende i øjet og den aktive komponent i Ocutears. Med andre ord: Ocutears er et helt naturligt stof baseret på kroppens egne forsvarsmekanismer.

Da det er svært at øge produktionen af tårevæske i øjet, er det ofte nødvendigt at erstatte tårevæsken med artificielle (kunstige) tårer ved periodiske besvær. Her kan Ocutears i dråbeform tages lige så ofte, som man føler behov for. Det er en stor hjælp - også til de mange, der benytter kontaktlinser. Uden at skulle tage linserne ud, kan de blot dryppe øjnene med Ocutears - og dermed lindre den daglige kroniske irritation.

Ocutears øjendråber indeholder udelukkende biologiske komponenter og er helt uden konserveringsmiddel. Dråberne fugter og beskytter øjet og kan fremme lægning af små sår, som skyldes for lidt tårevæske eller skader fra kontaktlinser. Præparatet sælges i en pakning med 20 praktiske enkeltdosis-beholdere. En dråbe i hvert øje giver langvarig lindring af symptomerne.

Yderligere informationer på telefon 20 32 07 70 eller hos apotekerne.

Santen er et af de ledende firmaer i verden indenfor øjenpræparater. Firmaet er grundlagt i 1890 i Japan og har været repræsenteret i Danmark siden 1998. Al forskning og udvikling er koncentreret på øjensygdomme. I Danmark har Santen lægemidler til behandling af glaukom, allergi, infektioner og tørre øjne.

Tandlæge Foreningen om tandkonto
Sundhed
Tandlægeforeningen: Indfør en offentlig tandkonto til alle danskere 

Manglende tandeftersyn kan have betydelige konsekvenser for sundheden og blandt andet øge risikoen for tandkødsbetændelse, men også hjerte-kar-sygdomme, diabetes og forårsage eller forværre luftvejsinfektioner.

4 ud af 10 voksne danskere går imidlertid ikke regelmæssigt til tandlæge, skriver…

Læs mere
Sundhed
Ultra-forarbejdede fødevarer øger risikoen for depression 

Ny forskning viser, at personer, der spiser mange ultra-forarbejdede fødevarer, har større risiko for, over tid, at opleve depressive symptomer. Studiet, offentliggjort i tidsskriftet Clinical Nutrition, fulgte 16.000 voksne og viste, at de, der spiste flest ultra-forarbejdede fødevarer, havde en…

Læs mere
Sundhed
Forskning: Olivenolie kan reducere risikoen for demensrelateret død med 28% 

En ny undersøgelse offentliggjort i det amerikanske tidsskrift JAMA peger på, at indtagelse af cirka en halv spiseskefuld olivenolie dagligt kan reducere risikoen for demens relateret død. Forskerne anvendte data fra 'Nurses' Health Study' og 'Health Professionals Follow-Up Study', der omfattede…

Læs mere
Sundhed
Ny forskning undersøger hvordan vrede, angst og tristhed påvirker hjertet 

En undersøgelse offentliggjort i Journal of the American Heart Association har kigget på sammenhængen mellem vrede, angst og tristhed, og risikoen hjerteanfald og slagtilfælde. Her peger forskerne på, at især hyppige, kortvarige anfald af vrede belaster blodkarrenes evne til at undgå dannelsen af…

Læs mere
Sundhed
Forskning afslører: Havearbejde giver bedre søvn, øger livsglæden og mindsker risikoen for alvorlig sygdom 

En ny undersøgelse offentliggjort i Journal of Affective Disorders viser, at personer, der dyrker havearbejde, er mindre tilbøjelige til at have søvnproblemer sammenlignet med dem, der ikke deltager i nogen form for motion. 

Denne viden er vigtig, da søvn spiller en væsentlig rolle ikke kun for…

Læs mere
Forkølelse: Er der bevis for at C-vitamin, echinacea, hvidløg og zink har en forebyggende effekt?
Spiritualitet
Husråd mod forkølelse. Virker de? 

C-vitamin, echinacea, hvidløg og zink er populære præparater, når forkølelse skal forebygges eller bekæmpes. Men virker de?

Læs mere
Forår
Årets pollensæson er i gang: Sådan forebygger du symptomer på pollenallergi  

Pollensæsonen er godt i gang, og det er som altid en stor udfordring for de godt en million danske pollenallergikere.

Vi har samlet 15 gode tips til, hvad man som pollenallergiker selv kan gøre, for at forebygge allergi-symptomerne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Restituering og hvilke efter sygdom
Sundhed
Frisk nok til træning? 

Som regel går det fint med at løbetræne selvom man har lidt snue eller ondt i halsen, men har du sygdomstegn som muskel- og ledsmerter, bør du undlade decideret træning, men kan evt. nøjes med en frisk gåtur i stedet.

Læs mere
Sundhed
Lakrids har potentiale i kampen mod brystkræft 

Hvert år får omkring 4.800 danske kvinder konstateret brystkræft, og ud af dem, vil ca. én ud af tre på et tidspunkt dø som følge af sygdommen. Derfor bruges der mange ressourcer på at finde nye forebyggelses- og behandlingsmetoder.

Forskere har blandt andet kigget på, hvorvidt der i naturen…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Shopping
^