Kategori: Sommer

Sidder du der midt i din ferie og føler dig småstresset? Måske trænger du til at give dig selv en lille opsang.

Mangler feriehumøret? 

Du har med længsel set frem til sommerferien, til at slippe hverdagen og bare slappe af og nyde. Men nu hvor du har taget hul på ferien, så kører hverdagen videre i baghovedet, tingene foregår mere eller mindre som derhjemme, og den ene dag tager den anden, uden du rigtigt finder ro og får slappet af.

Det er ærgerligt – faktisk lige til at blive stresset over, så måske skal du hurtigt få revideret situationen, så du stadig kan nå at nyde ferien.

Drop pleaser-rollen

I hverdagen har du det måske bedst med at have planer for det hele og bliver rastløs uden, og så ligger det jo lige til højrebenet at have feriedagene nøje planlagt. Men med et fastlagt program, er der sjældent plads til den dejlige følelse af frihed og spontanitet, som de fleste forbinder med ferie.

Kunne det måske være lidt spændende at øve sig i, at give slip, lade stå til og bare følge med strømmen? Der er ingen tvivl om, at det kan være en udfordring, hvis du normalt er hende, der bruger hele året på at styre projekter og tage sig af familie og venner. Men hvis du ikke får afstemt dine egne og andres forventninger nu, ja, så fortsætter den hverdagsagtige trummerum jo ferien ud.

Så spørg lige dig selv, om du er tilfreds med at være bagstopper på ferieprojektet, og hvorvidt det er din opgave, at sørge for, at alle andre har en skøn ferie. Er det ikke rimeligt, at de selv tage ansvaret for det?

Ud med den dårlige samvittighed – ind med skønne ferieoplevelser

Det er altid svært at slippe de vaner, vi har med i bagagen, men det kan være helt befriende, når det lykkes. Når du nu siger fra, så vil du formentligt i første omgang have dårlig samvittighed, for ødelægger du nu feriestemningen for de andre?  Men måske handler det bare om, at de også lige skal have et øjeblik til at forstå og acceptere, at der nu er andre boller på suppen, at de selv må tage ansvar, og at du selvfølgelig skal have mulighed for at koble af.

Under alle omstændigheder så gælder det om ikke at give efter. Du har truffet en beslutning, så brug i stedet dit krudt på at finde ud af, hvad du har lyst til at bruge de resterende feriedage på, og afled dig selv med sjove aktiviteter og ferieoplevelser.

God fornøjelse!

Sommer
Spiselige haveblomster - rose, lavendel & pelargonier 

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge 

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Læs mere
Sommer
Grillsikkerhed: Vigtige råd om brug af grill 

Med det omend noget ustadige sommervejr er der nok mange, der har gang i grillen. For det er jo bare så nemt og hyggeligt at tilberede lækkerier over de varme gløder.

Her får du en stribe skønne opskrifter - og gode råd og forholdsregler, der giver dig de bedste forudsætninger for en god…

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær 

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Forår
Idéer til den lille have og altanen 

Er man så heldig at have adgang til altan, terrasse eller et lille stykke have, så gælder det om at få mest muligt ud af de små kvadratmetre. Man må være kreativ og nøje overveje, hvordan man bedst indretter sig praktisk og hyggeligt.

Mangler du lidt inspiration, så er designere og producenter…

Læs mere
Sommer
Beskær frugttræerne 

I sensommeren, i slut september, bør heldige ejere af frugttræer, have beskæring af træer og buske på to do-listen.

Læs mere
Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien 

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen? 

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført…

Læs mere
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden  

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Sommer
10 kølige tips i varmen 

Trænger du til at blive kølet ned i varmen? Her får du vores bedste tips til, hvordan du effektivt får sænket kropstemperaturen og kommer godt igennem hedebølgen.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^