Nye kartofler med krydderurter
De små, fine kartofler er hurtigt tilberedt, og smager allerbedst, hvis de beholder den tynde skræl og blot skrubbes lidt inden de ryger i kasserollen.
Det skal du bruge:
- 1 kg nye kartofler
- Rigelig salt til kogevandet
- Frisk løvstikke, dild, aspargesstilke eller citronskal
- Kold smør! Prøv Thise smør m/sydesalt eller hjemmerørt kryddersmør
Sådan gør du:
- Kartoflernes kogevand saltes godt med et par spiseskefulde til en almindelig gryde
- Løvstikke er rigtigt godt i kogevandet, så har du det i haven, så skal det i. Et bundt dild kan også bruges, ligesom lidt aspargesstilke eller citronskal også fremhæve den dejlige smag af spæde kartofler.
- Kog op og lad kartoflerne koge i ca. 5-8 minutter.
- Sluk for gryden og lad dem stå i det varme vand.
- Stik ind i mellem med en spids kniv, og når kartoflerne lige præcis mærkes både sprøde og møre, hældes kogevandet fra.
- Kogetiden kommer an på kartoflernes størrelse. Du må holde øje, forsøge dig frem og brug evt. et stopur som du sætter på 5 min. ad gangen. Det lønner sig. Udkogte, bløde kartofler er bare ikke sagen!