BBQ-sauce
Ingredienser
- 1 pk. bacon i tern, 120-150 g
- 1 stort løg i tern
- 3 spsk. kinesisk soja
- 3 finthakkede fed hvidløg
- 500 g purerede tomater
- 3 spsk. tomatpuré
- ¾ dl Mørkt Muscovado-råsukker
- 2 spsk. brun farin
- 2 spsk. rørsukkersirup
- 1 spsk. chilipulver
- 2 spsk. sennepspulver
- 2 tsk. paprikapulver
- 1½ tsk. salt
- 1 laurbærblad
- 1 knsp. stødt nellike
- 1 knsp. cayennepeber
Sådan gør du
- Brun baconen i en gryde.
- Tilsæt det hakkede løg, og svits det.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad det simre i cirka 45 minutter til saucen er tyktflydende.
- Hæld saucen i en beholder eller flaske. Opbevares i køleskab.
Marinade til svinekød
Ingredienser
- 1/2 dl friskpresset citronsaft
- 1/2 dl hvidvinseddike
- 1/2 dl olivenolie
- 1/2 dl Rørsukkersirup
- 4 revne eller finthakkede fed hvidløg
- 1 tsk. sambal oelek
- 1/2 tsk. malet sort peber
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål.
- Læg kødet i dobbelte fryseposer og hæld marinaden over.
- Ryst posen så kødet dækkes af marinaden.
- Lad kødet hvile i køleskab et par timer og ryst posen undervejs.
- Marinaden rækker til ca. 1½ kg kød.