"Danske jordbær er som regel friskere end udenlandske. Danske jordbær rammer oftest butikkerne dagen efter de er plukket, og som noget nyt har flere og flere supermarkeder lavet aftaler med lokale avlere om at levere friske jordbær plukket samme morgen direkte til butikkerne. Det betyder, at man kan vente med at plukke dem, til de er modne," siger jordbærkonsulent ved gartnerirådgivningen, Dan Haunstrup Christensen, og forklarer at udenlandske jordbær, som skal transporteres langt, bliver plukket inden de er helt spiseklar og eftermodner undervejs. Det betyder, at de ikke får den samme sukkermængde, som de jordbær, der sidder og modner på planterne, og som på den måde får masser af sukker fra jordbærplantens blade.
"Udenlandske sorter er typisk hårdere end de danske jordbær, da de skal kunne tåle at blive transporteret langt uden at blive skadet. Forestillede man sig, at man skulle transportere et jordbær af en blød sort, ville de ikke være ret lækre, når de nåede frem," siger Dan Haunstrup Christensen.