Tine K Home
Engelsk porcelæn
Sommerudsalg 50 %
Louisiana plakater

Foto: Tia Borgsmidt

Jordbær 'cheese' kage med mandelbund

Fra Lisbeth Tordendahl smukke og inspirerende bog 'Det søde - sundhed & nydelse', bringer vi her opskriften på den mest delikate jordbær 'cheese' kage med mandelbund.

8 stykker

Ingredienser:

  • 200 g mandler
  • 1½ dl havregryn
  • 1 dl fuldkornsrismel
  • salt
  • 40 g kokosolie eller smør
  • ½ dl vand
  • 1 dl + 1 tsk ahornsirup
  • 5½ dl rismælk
  • 2 spsk majsstivelse
  • 300g (optøede) jordbær
  • 3 spsk agar-agar flager (vegetabilsk geleringsmiddel af tang)
  • Friske jordbær

Lav først bunden:

  • Blend 100 g mandler med havregryn til mel i en elektrisk kværn.
  • Bland det med rismel og en knivspids salt.
  • Smelt kokosolie/smør i en lille gryde med vand og ½ dl ahornsirup.
  • Bland det i melet og saml dejen.
  • Tryk dejen jævn i en smurt springform og bag ved 200° i 30 minutter. Køl af.
  • Smut de resterende 100 g mandler. 

Forbered mandelcreme:

  • Kom 1 dl mandler i blenderen med 2½ dl rismælk, majsstivelse og 1 tsk. ahornsirup. Blend det glat og hæld i en kasserolle.

Jordbærcreme laves når bunden er afkølet:

  • Resten af de smuttede mandler blendes glatte med 2 dl rismælk. Tilføj herefter 1 dl rismælk og ½ dl ahornsirup. Hæld det i en gryde og rør agar-agar flagerne i. Bring i kog under omrøring og kog til flagerne er opløst. Pisk jævnligt. Lad det stå 5 minutter. Blend de optøede jordbær og bland dem i cremen.
  • Klip bagepapir i en lang bred strimmel, der kan beklæde formens sider, så jordbærcremen ikke rører formen. Hæld jordbærcremen over og stil det i køleskab ca. 15 minutter til overfladen er helt stivnet.
  • Bring nu mandelcremen i kog og lad den småkoge et par minutter. Rør konstant. Lad cremen køle lidt ned og fordel den så over jordbærlaget. Pynt med friske eller frysetørrede jordbær.
  • Kagen er bedst på dagen.
Opskrifter & råvarer
Focacciabrød med rosmarin

Nem opskrift på alletiders focacciabrød med rosmarin.

Læs mere
Sommer
Grillede tigerrejer med pamaskinke og salvie

En skøn, enkel og nem opskrift til grillen, som både fungerer som let forret eller som del af sommerens tapasbord.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rösti med broccoli og mynte

Fra Dansk Gartneri kommer her opskriften på et lækkert og grønt mellemmåltid, som er helt perfekt til madpakke og udflugt.

Læs mere
Sommer
Ærtesæson

Sæsonen for friske ærter, er ikke lang, så det gælder om at spise løs i juli, hvor de er allerbedst. De grønne ærter, er en sund snack og skønne i salater, og de friske ærtebælge behøver ikke gå til spilde. Ærtebælge kan fx ristes og nydes i salaten, eller blendes sammen med frugt i smoothie eller...

Læs mere
Sommer
Jordbærlagkage

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man oplever den fulde smag af friske sommerjordbær og friskpisket flødeskum mellem hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprødt pistacie-krokant.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kartoffelsalat i ærtecreme med radiser og bacon

Nyd sæsonens dejlige grøntsager; kartofler, grønærter og radiser - med sprød bacon på toppen. Uhmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sankt Hans 2019: Madkurven

Søndag aften den 23. juni tændes de store Sankt Hans bål, og inviterer til hyggelig picnictur til stranden. Her bringer vi en stribe idéer til lækre sandwich, salater og snacks. Fingergrønt er oplagt til picnic. Fyld plastikkasser med grønt i mundrette størrelser; cherrytomater, agurkestave,...

Læs mere
Sommer
Jordbær & pesto

Sæsonens solmodne jordbær, tilføjer smagen af sommer til salater, kager og koldskål. Faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser for alle de skønne sammenhæng, hvor jordbær passer ind. Prøv fx. den delikate oplevelse af jordbær og pesto, som her hvor rugkiksen har fået selskab af jordbær og...

Læs mere
Sommer
Jordbærkoldskål

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Forår
Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Riviera Maison olie-/eddike

Riviera Maison olie-/eddike

Skoreoler - Flere størrelser

Skoreoler - Flere størrelser

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Send en hilsen
^