Black Friday hos KAiKU
Black Friday Georg Jensen
Black Friday hos BOXdeLUX.dk
Black Friday hos BOBO

Foto: Tia Borgsmidt

Jordbær 'cheese' kage med mandelbund

Fra Lisbeth Tordendahl smukke og inspirerende bog 'Det søde - sundhed & nydelse', bringer vi her opskriften på den mest delikate jordbær 'cheese' kage med mandelbund.

8 stykker

Ingredienser:

  • 200 g mandler
  • 1½ dl havregryn
  • 1 dl fuldkornsrismel
  • salt
  • 40 g kokosolie eller smør
  • ½ dl vand
  • 1 dl + 1 tsk ahornsirup
  • 5½ dl rismælk
  • 2 spsk majsstivelse
  • 300g (optøede) jordbær
  • 3 spsk agar-agar flager (vegetabilsk geleringsmiddel af tang)
  • Friske jordbær

Lav først bunden:

  • Blend 100 g mandler med havregryn til mel i en elektrisk kværn.
  • Bland det med rismel og en knivspids salt.
  • Smelt kokosolie/smør i en lille gryde med vand og ½ dl ahornsirup.
  • Bland det i melet og saml dejen.
  • Tryk dejen jævn i en smurt springform og bag ved 200° i 30 minutter. Køl af.
  • Smut de resterende 100 g mandler. 

Forbered mandelcreme:

  • Kom 1 dl mandler i blenderen med 2½ dl rismælk, majsstivelse og 1 tsk. ahornsirup. Blend det glat og hæld i en kasserolle.

Jordbærcreme laves når bunden er afkølet:

  • Resten af de smuttede mandler blendes glatte med 2 dl rismælk. Tilføj herefter 1 dl rismælk og ½ dl ahornsirup. Hæld det i en gryde og rør agar-agar flagerne i. Bring i kog under omrøring og kog til flagerne er opløst. Pisk jævnligt. Lad det stå 5 minutter. Blend de optøede jordbær og bland dem i cremen.
  • Klip bagepapir i en lang bred strimmel, der kan beklæde formens sider, så jordbærcremen ikke rører formen. Hæld jordbærcremen over og stil det i køleskab ca. 15 minutter til overfladen er helt stivnet.
  • Bring nu mandelcremen i kog og lad den småkoge et par minutter. Rør konstant. Lad cremen køle lidt ned og fordel den så over jordbærlaget. Pynt med friske eller frysetørrede jordbær.
  • Kagen er bedst på dagen.
Opskrifter & råvarer
Rød bagt salat med granatæbler

Fra Camilla Plums køkken kommer den smukkeste og lækreste salat med blommetomater, radicchiosalat, pebre og masser af smag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Thomas Hermans Fougasse fra 'Feast'

Alle, der kender kokken Thomas Hermans professionelle karriere, ved, hvor meget det danske køkken og danske råvarer betyder for ham. Men med den nye kogebog, ’Feast’, præsenterer Herman et andet køkken, inspireret af andre kulturer, smage og traditioner fra varmere himmelstrøg, som også har en...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Spanske kødboller

Opskriften på krydrede, klassiske kødboller.

Læs mere
Efterår
Populære pastinakker og persillerødder

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Nu skal dejen til honninghjerter forberedes

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nye rødbeder

Det er nu man skal nyde friske rødbeder. For det er her i begyndelsen af efteråret, at de små runde rødbeder har en særlig sprødhed og sødme, som forsvinder, når vi når lidt længere hen på efteråret.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tanternes æblekage

Æbleplantager og villahaverne bugner af æbler, og der er absolut ingen grund til at lade dem gå til spilde. Vi deler vores allerdejligste æbleopskrifter, hvilket inkluderer denne super nemme og helt uimodståelige klassiske kage, som kombinerer de syrligsøde æbler med kanel.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordskok

Jordskokkens fine runde, nøddeagtige smag komplimenterer efterårets retter. Prøv f.eks. de fine rødder i pastaen, suppen, med bagte rodfrugter eller til fisken.

Læs mere
Efterår
Ristede kastanjer

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Riviera Maison barstol

Riviera Maison barstol

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Vandhaner med kogende vand

Vandhaner med kogende vand

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
^