Kategori: Diætist

Vægttab

Vægttab 

Hun har tabt 25 kg. Og vil gerne tabe endnu 7 kg. Men nu har hun ”ramt muren” og oplever ikke længere vægttab. Hun spørger diætist Lene Bank Mathiesen hvordan hun får sluppet de sidste kilo..

Hej Lene.

Håber du kan hjælpe mig.
Jeg lagde for 11 måneder siden mine madvaner om, og har på den måde tabt 25 kg. Det er dejligt, men problemet er at jeg nu har ramt den berømte "mur". I to måneder har jeg overhovedet ikke tabt mig, hvilket irriterer mig, da jeg gerne vil smide de sidste 7 kg.
Jeg spiser dagligt en lille portion havregryn med lidt rosiner og skummetmælk til morgenmad. Til frokost får jeg salat, og en frikadelle eller et stykke kylling, eller andet kød. Til aften får jeg en kæmpe tallerken fyldt med frugt (Jeg har aldrig været glad for "tung" mad om aften... og har derfor haft det rigtig godt med kun at få frugt).
Det er sjældent jeg spiser mellemmåltider, men hvis jeg har været sulten en dag, har jeg taget et stykke frugt, en skive ost, eller nogle mandler.
Jeg har fulgt principperne fra South Beach kuren om ikke at spise kartofler, ris, pasta og brød.
Men har dog hver lørdag fået lidt af en af ovenstående madvarer, samt lidt slik.
Nu har jeg som sagt ”ramt muren”, og er i tvivl om, om jeg skal fortsætte som hidtil, eller jeg skal ændre min kost?
Jeg er sikker på at du vil sige, at jeg spiser alt for ensformigt, kan det pludselig have sat min forbrænding i stå?
Sidst, men ikke mindst.. Har du nogle gode råd til havde der kan få mit vægttab i gang igen??
Ps. Jeg løber et par gange om ugen.

På forhånd 1000 tak.

Hilsen Maria

_______________________________________________________________

Kære Maria,
Stort tillykke med dit flotte vægttab. Du skriver ikke rigtig noget om hvad din aktuelle vægt er, men udfra det du skriver lyder det som om din krop får lidt for få kalorier i løbet af dagen. Dette er sandsynligt primær årsag til at dit vægttab er gået i stå.
I dit videre vægttabsforløb er det super vigtigt, at du fortsætter med at fylde noget mad på i løbet af dagen samt at du gør dig nogle dybere tanker om hvorvidt det du spiser her og nu, også er den måde du har lyst til at leve på på sigt. Ellers vil du bare opleve at de tabte kg kommer snigende tilbage.
Fx. kunne din dag se sådan ud; Morgen: Fortsæt gerne med en lille portion havregryn + rosiner + mager mælk. Formiddag: evt. 1 stykke frugt. Frokost: 1 skive groft brød/ list pasta/ris eller kartoffel, 1 stykke magert kød + ½ tallerken med grønt. Eftermiddag; fx. 1 skive groft knækbrød med magert pålæg/ost + evt. lidt frugt. Aften; 1 lille portion ris/pasta/kartoffel + 1 stykke magert kød + ½ tallerken grønt + suppler med samlet ½ liter magert mælkeprodukt dagligt.
Det er lidt svært for mig helt at præcisere mængder da du ikke har oplyst din vægt.

Held og lykke med dit videre forløb
De bedste hilsner

Slank & sund
Stress ned og tab dig 

Stress feder og giver usunde vaner. Du kan få lettere ved at tabe dig og leve sundere, hvis du starter med at stresse ned. Prøv samtidig at sænke din mad-stress.

Læs mere
Slank & sund
Tre små overkommelige skridt til en slankere sommer 

Vil du tabe et par kilo inden bikinisæsonen? Så kom i gang nu, hvor der stadig er god tid til sol og sommer, og hvor du har tid til at opnå vægttab, uden at skulle omlægge hele din hverdag og livsstil.

Læs mere
Slank & sund
Hvad er din plan for vægttab? 

Hvad er din plan for at slippe af med de ekstra kilo på sidebenene? Leve af æblecider en måned? Sætte en hængelås på køleskabet? Droppe rødvinen og smør på brødet? Lad være med det! Det sundeste, og i længden mest effektive, er at fortsætte med at spise og drikke det, du elsker – men med måde. For…

Læs mere
Slank & sund
Gratis guide til effektiv vægttab 

Sommeren er den perfekte tid på året til at gøre noget ved deller og dårlige vaner. Udsigten til snart at skulle klemme sig ned i badetøjet er en effektiv motivator, og sommerens frugt og grønt gør det meget mere inspirerende at spise sundt.

Læs mere
Spis champignoner
Slank & sund
Spis champignoner 

Champignoner er ikke bare en lækker spise, de er også sunde og slankende.

Læs mere
Slank & sund
Drikkekalorier 

Ønsker du at skære ned på kalorierne, så er det vigtigt, at være opmærksom på, hvad du drikker. Selv så ”artige” drikkevarer som saftevand, sodavand, isthe, hyldeblomstsaft, mælk og juice (også den hjemmepressede) tilfører hurtigt kroppen mange kalorier, men ingen mæthed.

Læs mere
Slank & sund
Ny bog af Birgitte Nymann 

Hele Danmarks livsstilsguru, forfatteren Birgitte Nymann, har stor succes med at inspirere os ind på sporet af det sunde og indholdsrige liv.

Læs mere
Slank & sund
Slank og sund med de 10 kostråd 

Over en million voksne danskere er overvægtige. Tallet er så voldsomt, at man omtaler det som fedmeepidemi. Problemet skyldes især for meget og forkert mad samt for lidt motion. Skal fedmeboomet bremses, gælder det om, at gøre det sunde valg til et lettere valg. Fødevarestyrelsen har udarbejdet en…

Læs mere
Slank & sund
Vand er godt - men ikke i overdrevne mængder 

Det er bedst at slukke tørsten i vand. Vand er sundt, koster næsten ingenting og indeholder ingen kalorier. Men man kan også få for meget vand. Fødevarestyrelsen advarer mod kure, der anbefaler, at man drikker 4-5 liter vand eller mere om dagen.

Læs mere
Slank & sund
Drøm dig slank 

Vidste du, at for lidt søvn øger risikoen for overvægt? Undersøgelser viser at for lidt søvn og dårlig søvnkvalitet øger risikoen for overvægt.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^