Nyd champignoner med god samvittighed
Champignoner er ikke bare en lækker spise, de er også sunde og slankende. Ved første øjekast ligner champignoner måske ikke nogen imponerende slankemad, men de små svampe har faktisk en stribe sunde og slanke kvaliteter, når man kigger dem efter i sømmene. Champignoner er først og fremmest yderst kaloriefattige, hvilket er en meget stor fordel, når du gerne vil fylde maven uden at sprænge kalorieregnskabet. Samtidig indeholder de en stribe værdifulde vitaminer og mineraler, som blandt andet spiller en afgørende rolle for stofskiftet og derudover giver de små svampe en suveræn god mæthedsfornemmelse.
Du kan derfor med god samvittighed fylde dig med champignoner, lige så tosset du vil. De er nemlig fyldt med proteiner, som er med til at gøre dig mæt. Derudover er indholdet af kostfibre på niveau med de fleste andre grøntsager, og det vil sige, at en god portion champignoner mætter rigtig godt.
Tips om champignoner
• Champignoner opbevares bedst i køleskab i originalemballagen.
• Champignoner bør først rodskæres umiddelbart før brug. Så holder de sig friske i længere tid.
• Champignoner skal ikke ligge i blød, men blot skylles hurtigt i kold vand. Så bevares aroma og konsistens bedst.
• En renset champignon mister hurtigt sin farve. Skal den bruges rå, er det derfor en god ide at dryppe med citronsaft, så beholder den farven længere.
• En frisk champignon skal sige knæk, når den deles.
Tip!
Nyd champignon i omelet eller stegt i lidt olie på en pande og tilsat masser af friske urter.
Kilde:Gartneribrugets Afsætningsudvalg