Kategori: Slank & sund
Gratis guide til effektiv vægttab 

Sommeren er den perfekte tid på året til at gøre noget ved deller og dårlige vaner. Udsigten til snart at skulle klemme sig ned i badetøjet er en effektiv motivator, og sommerens frugt og grønt gør det meget mere inspirerende at spise sundt.

Brug sommeren sundt
Har du lidt for meget sul på sidebenene og vil du gerne bruge sommeren på at få nogle gode, nye kost- og motionsvaner, og samtidig smide nogle kilo, så få gratis råd og vejledning med selvhjælpsguiden ”10 veje til vægttab”. Guiden beskriver de 10 bedste og mest effektive metoder til varigt vægttab. Metoderne er baseret på, at du med små skridt får foretaget ændringer i dine vaner, hvilket vil resultere i et sundere, slankere og mere aktivt liv.

Tab 10 kg på 3 måneder
Med guiden, som er udarbejdet og testet af Sundhedsstyrelsen i samarbejde med ernærings- og sundhedskonsulent Per Brændgaard, får du nogle helt konkrete anvisninger, som er lette at gå til og følge. Det er effektive metoder, som kan give dig vægttab lige så hurtigt, som du vil kunne opleve det med en slankekur, lover Per Brændgaard. Forskellen er, at du med disse metoder vil opleve en varig effekt, fordi det er de gamle indgroede vaner, der rykkes ved og reguleres.
Er du på jagt efter det store vægttab, så skal du blot tage flere små skridt på kortere tid, forklarer Per Brændgaard. ”Hvis du vil tabe dig eksempelvis 10 kg på 3 måneder, så skal du gå i negativ kaloriebalance med 820 kcal pr. dag. Det er meget, men det kan godt lade sig gøre, hvis du finder frem til de rigtige små skridt.”
Her er et eksempel på en række små skridt, der samlet giver et kalorieunderskud på 820 kcal pr. dag:

 • Skridt nr. 1:
  Drikke et glas vin mindre hver dag (91 kcal)
 • Skridt nr. 2:
  Spise en gulerod i stedet for en banan hver dag (51 kcal)
 • Skridt nr. 3:
  Spise 100 g brød mindre og 100 g grøntsager mere hver dag (234 kcal)
 • Skridt nr. 4:
  Spise en frisk frugt i stedet for et stykke wienerbrød hver dag (217 kcal)
 • Skridt nr. 5:
  Erstatte to skiver fed (45+) ost med to skiver halvfed (30+) ost hver dag (35 kcal).
 • Skridt nr. 6:
  Gå en rask tur på 20 min. hver dag (134 kcal)
 • Skridt nr. 7:
  Danse rundt i stuen til musik i 10 min. hver dag i stedet for at sidde stille og lytte (58 kcal)

De syv skridt er blot eksempler. Du skal finde frem til de små skridt, som er relevante og realistiske for dig. Hvert skridt i eksemplet har sin egen forudsætning: Skridt nr. 1: at du plejer at drikke mindst et glas vin hver dag. skridt nr. 2: at du plejer at spise mindst en banan hver dag, skridt nr. 3: at du plejer at spise mindst 100 g brød hver dag, skridt nr. 4: at du plejer at spise wienerbrød hver dag, skridt nr. 5: at du plejer at spise fed ost hver dag, skridt nr. 6: at gåturen erstatter noget stillesiddende, som du plejer at gøre og skridt nr. 7: at din dansen rundt er noget du gør i stedet for at sidde stille og ikke i stedet for noget andet fysisk aktivt.
Små skridt er ændringer i forhold til det, du plejer at gøre. Så start med at finde ud af, præcis hvad af det, du plejer at gøre, som det giver mening at lave om på og brug selvhjælpsguiden ”10 veje til vægttab”, som du kan downloade gratis her >>

Slank & sund
Trin-for-trin for alle: Super effektiv, nem og hurtig maveøvelse  

En slankekur er sjældent vejen til en fladere mave og mindre taljemål. Hvad der ligner mavefedt skyldes nemlig oftest, at musklerne i maveregionen er for slappe til at holde maven på plads, ligesom forstoppelse og ophobning af luft i mavesækken ofte også er kilde til et større taljemål.

Men med en…

Læs mere
Slank & sund
10 myter om vægttab 

Læs om nogle af de mest sejlivede myter om, hvad der skal til, hvis man ønsker at opnå et stort, sundt og holdbart vægttab.

Læs mere
Slank & sund
Kikærter - Lækre og super anvendelige  

Spis friske bælgfrugter, som grønne ærter og bønner eller tørrede bælgfrugter, som linser, brune bønner, hvide bønner og sojabønner. En af de rigtig lækre og super anvendelige bælgfrugter, er kikærter. Kikærter har en lækker og lidt nøddeagtigt smag. Kikærter er både gode i gryderetter, og ristet på…

Læs mere
Slank & sund
Proteinkure: Planteprotein er bedre for blodsukkeret 

I en tid, hvor protein-kure hitter, er det vigtigt at nævne resultatet af et studie bragt i fagbladet Nutrients. Her fremgår det, at et skift fra animalske proteiner til vegetabilske proteiner, har en positiv effekt på blodsukkeret hos personer med type-2 diabetes.

Læs mere
Slank & sund
Vi tager mere på i vægt i løbet af sommeren end i julen 

Danskerne dyrker motion i et uset omfang i fitnesscentre, men om sommeren er der en tendens til, at træningstøjet bliver pakket væk og de usunde vaner fundet frem. Grillhygge og større mængder alkohol er medvirkende til, at danskerne tager flere kilo på i sommerperioden end på noget andet tidspunkt…

Læs mere
Kom i form
Flad mave - Effektiv øvelse 

Denne enkle, men effektive, øvelse, tager godt fat i musklerne omkring maven og ryggen, og indgår derfor altid i træningsprogrammer. Øvelsen indgår naturligvis også i Lotte Arndals bog 'Styrketræning for kvinder'. Her viser Lotte øvelsen.

Læs mere
Slank & sund
Stærke krydderier øger forbrændingen 

Et proteinholdigt måltid løfter forbrændingen af kalorier med 30%, mens et kulhydratholdigt måltid løfter forbrændingen med 4%. Derfor skal man vælge en kost med højt proteinhold og lavt fedtindhold som f.eks. kød, æg, fisk, ærter og bønner, når man vil fremme fedtforbrændingen. Men der er mere, man…

Læs mere
Kom i form
Til dig der gerne vil i form - men ikke orker 

Måske er du en af dem, der i al hemmelighed går rundt og er rigtig godt træt af at føle dig sløv og tung, træt af at bukserne strammer - og rigtig, hamrende træt af en evig dårlig samvittighed over ikke at få gjort noget ved det. Her får du et godt råd ...

Læs mere
Sundhed
Kvinder bliver tykkere 

Trods kampagner for sund mad og mere bevægelse, så bliver flere og flere danske kvinder overvægtige. Det viser en nye tal fra DTU Fødevareinstituttet.

Læs mere
Sundhed
Danskerne fravælger LCHF diæt 

34% af danskerne kender til LCHF kostprincipperne, men kun 2% af dem lever efter diætens forskrifter. Det viser en helt ny analyse som YouGov har udarbejdet for Fuldkornspartnerskabet.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Keto på 4 uger - Jane Faerber

Med Keto diæt oplever mange et mere stabilt blodsukker og varigt vægttab. Jane Faeber er kostrådgiver og blogger om sundkost, LCHF og Keto på den populære blog Madbanditten. Med hendes nye bog 'KETO på 4 uger' præsenterer hun stribevis af lækre opskrifter til Keto samt en overskuelig 4-ugers plan…

Læs mere
Stærk, let og mæt

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo…

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske…

Læs mere
^