Gratis guide til effektiv vægttab

Kategori: Slank & sund

Gratis guide til effektiv vægttab 

Sommeren er den perfekte tid på året til at gøre noget ved deller og dårlige vaner. Udsigten til snart at skulle klemme sig ned i badetøjet er en effektiv motivator, og sommerens frugt og grønt gør det meget mere inspirerende at spise sundt.

Brug sommeren sundt
Har du lidt for meget sul på sidebenene og vil du gerne bruge sommeren på at få nogle gode, nye kost- og motionsvaner, og samtidig smide nogle kilo, så få gratis råd og vejledning med selvhjælpsguiden ”10 veje til vægttab”. Guiden beskriver de 10 bedste og mest effektive metoder til varigt vægttab. Metoderne er baseret på, at du med små skridt får foretaget ændringer i dine vaner, hvilket vil resultere i et sundere, slankere og mere aktivt liv.

Tab 10 kg på 3 måneder
Med guiden, som er udarbejdet og testet af Sundhedsstyrelsen i samarbejde med ernærings- og sundhedskonsulent Per Brændgaard, får du nogle helt konkrete anvisninger, som er lette at gå til og følge. Det er effektive metoder, som kan give dig vægttab lige så hurtigt, som du vil kunne opleve det med en slankekur, lover Per Brændgaard. Forskellen er, at du med disse metoder vil opleve en varig effekt, fordi det er de gamle indgroede vaner, der rykkes ved og reguleres.
Er du på jagt efter det store vægttab, så skal du blot tage flere små skridt på kortere tid, forklarer Per Brændgaard. ”Hvis du vil tabe dig eksempelvis 10 kg på 3 måneder, så skal du gå i negativ kaloriebalance med 820 kcal pr. dag. Det er meget, men det kan godt lade sig gøre, hvis du finder frem til de rigtige små skridt.”
Her er et eksempel på en række små skridt, der samlet giver et kalorieunderskud på 820 kcal pr. dag:

 • Skridt nr. 1:
  Drikke et glas vin mindre hver dag (91 kcal)
 • Skridt nr. 2:
  Spise en gulerod i stedet for en banan hver dag (51 kcal)
 • Skridt nr. 3:
  Spise 100 g brød mindre og 100 g grøntsager mere hver dag (234 kcal)
 • Skridt nr. 4:
  Spise en frisk frugt i stedet for et stykke wienerbrød hver dag (217 kcal)
 • Skridt nr. 5:
  Erstatte to skiver fed (45+) ost med to skiver halvfed (30+) ost hver dag (35 kcal).
 • Skridt nr. 6:
  Gå en rask tur på 20 min. hver dag (134 kcal)
 • Skridt nr. 7:
  Danse rundt i stuen til musik i 10 min. hver dag i stedet for at sidde stille og lytte (58 kcal)

De syv skridt er blot eksempler. Du skal finde frem til de små skridt, som er relevante og realistiske for dig. Hvert skridt i eksemplet har sin egen forudsætning: Skridt nr. 1: at du plejer at drikke mindst et glas vin hver dag. skridt nr. 2: at du plejer at spise mindst en banan hver dag, skridt nr. 3: at du plejer at spise mindst 100 g brød hver dag, skridt nr. 4: at du plejer at spise wienerbrød hver dag, skridt nr. 5: at du plejer at spise fed ost hver dag, skridt nr. 6: at gåturen erstatter noget stillesiddende, som du plejer at gøre og skridt nr. 7: at din dansen rundt er noget du gør i stedet for at sidde stille og ikke i stedet for noget andet fysisk aktivt.
Små skridt er ændringer i forhold til det, du plejer at gøre. Så start med at finde ud af, præcis hvad af det, du plejer at gøre, som det giver mening at lave om på og brug selvhjælpsguiden ”10 veje til vægttab”, som du kan downloade gratis her >>

Slank & sund
Stress ned og tab dig 

Stress feder og giver usunde vaner. Du kan få lettere ved at tabe dig og leve sundere, hvis du starter med at stresse ned. Prøv samtidig at sænke din mad-stress.

Læs mere
Slank & sund
Tre små overkommelige skridt til en slankere sommer 

Vil du tabe et par kilo inden bikinisæsonen? Så kom i gang nu, hvor der stadig er god tid til sol og sommer, og hvor du har tid til at opnå vægttab, uden at skulle omlægge hele din hverdag og livsstil.

Læs mere
Slank & sund
Hvad er din plan for vægttab? 

Hvad er din plan for at slippe af med de ekstra kilo på sidebenene? Leve af æblecider en måned? Sætte en hængelås på køleskabet? Droppe rødvinen og smør på brødet? Lad være med det! Det sundeste, og i længden mest effektive, er at fortsætte med at spise og drikke det, du elsker – men med måde. For…

Læs mere
Slank & sund
Spis champignoner 

Champignoner er ikke bare en lækker spise, de er også sunde og slankende.

Læs mere
Slank & sund
Drikkekalorier 

Ønsker du at skære ned på kalorierne, så er det vigtigt, at være opmærksom på, hvad du drikker. Selv så ”artige” drikkevarer som saftevand, sodavand, isthe, hyldeblomstsaft, mælk og juice (også den hjemmepressede) tilfører hurtigt kroppen mange kalorier, men ingen mæthed.

Læs mere
Slank & sund
Ny bog af Birgitte Nymann 

Hele Danmarks livsstilsguru, forfatteren Birgitte Nymann, har stor succes med at inspirere os ind på sporet af det sunde og indholdsrige liv.

Læs mere
Slank & sund
Slank og sund med de 10 kostråd 

Over en million voksne danskere er overvægtige. Tallet er så voldsomt, at man omtaler det som fedmeepidemi. Problemet skyldes især for meget og forkert mad samt for lidt motion. Skal fedmeboomet bremses, gælder det om, at gøre det sunde valg til et lettere valg. Fødevarestyrelsen har udarbejdet en…

Læs mere
Slank & sund
Vand er godt - men ikke i overdrevne mængder 

Det er bedst at slukke tørsten i vand. Vand er sundt, koster næsten ingenting og indeholder ingen kalorier. Men man kan også få for meget vand. Fødevarestyrelsen advarer mod kure, der anbefaler, at man drikker 4-5 liter vand eller mere om dagen.

Læs mere
Slank & sund
Drøm dig slank 

Vidste du, at for lidt søvn øger risikoen for overvægt? Undersøgelser viser at for lidt søvn og dårlig søvnkvalitet øger risikoen for overvægt.

Læs mere
Slank & sund
Kampen mod overvægt 

På trods af adskillige forsøg på at tabe sig, mislykkes overvægtige kvinder ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^