Kategori: Diætist
Vægttab
Vægttab 

Hun har tabt 25 kg. Og vil gerne tabe endnu 7 kg. Men nu har hun ”ramt muren” og oplever ikke længere vægttab. Hun spørger diætist Lene Bank Mathiesen hvordan hun får sluppet de sidste kilo..

Hej Lene.

Håber du kan hjælpe mig.
Jeg lagde for 11 måneder siden mine madvaner om, og har på den måde tabt 25 kg. Det er dejligt, men problemet er at jeg nu har ramt den berømte "mur". I to måneder har jeg overhovedet ikke tabt mig, hvilket irriterer mig, da jeg gerne vil smide de sidste 7 kg.
Jeg spiser dagligt en lille portion havregryn med lidt rosiner og skummetmælk til morgenmad. Til frokost får jeg salat, og en frikadelle eller et stykke kylling, eller andet kød. Til aften får jeg en kæmpe tallerken fyldt med frugt (Jeg har aldrig været glad for "tung" mad om aften... og har derfor haft det rigtig godt med kun at få frugt).
Det er sjældent jeg spiser mellemmåltider, men hvis jeg har været sulten en dag, har jeg taget et stykke frugt, en skive ost, eller nogle mandler.
Jeg har fulgt principperne fra South Beach kuren om ikke at spise kartofler, ris, pasta og brød.
Men har dog hver lørdag fået lidt af en af ovenstående madvarer, samt lidt slik.
Nu har jeg som sagt ”ramt muren”, og er i tvivl om, om jeg skal fortsætte som hidtil, eller jeg skal ændre min kost?
Jeg er sikker på at du vil sige, at jeg spiser alt for ensformigt, kan det pludselig have sat min forbrænding i stå?
Sidst, men ikke mindst.. Har du nogle gode råd til havde der kan få mit vægttab i gang igen??
Ps. Jeg løber et par gange om ugen.

På forhånd 1000 tak.

Hilsen Maria

_______________________________________________________________

Kære Maria,
Stort tillykke med dit flotte vægttab. Du skriver ikke rigtig noget om hvad din aktuelle vægt er, men udfra det du skriver lyder det som om din krop får lidt for få kalorier i løbet af dagen. Dette er sandsynligt primær årsag til at dit vægttab er gået i stå.
I dit videre vægttabsforløb er det super vigtigt, at du fortsætter med at fylde noget mad på i løbet af dagen samt at du gør dig nogle dybere tanker om hvorvidt det du spiser her og nu, også er den måde du har lyst til at leve på på sigt. Ellers vil du bare opleve at de tabte kg kommer snigende tilbage.
Fx. kunne din dag se sådan ud; Morgen: Fortsæt gerne med en lille portion havregryn + rosiner + mager mælk. Formiddag: evt. 1 stykke frugt. Frokost: 1 skive groft brød/ list pasta/ris eller kartoffel, 1 stykke magert kød + ½ tallerken med grønt. Eftermiddag; fx. 1 skive groft knækbrød med magert pålæg/ost + evt. lidt frugt. Aften; 1 lille portion ris/pasta/kartoffel + 1 stykke magert kød + ½ tallerken grønt + suppler med samlet ½ liter magert mælkeprodukt dagligt.
Det er lidt svært for mig helt at præcisere mængder da du ikke har oplyst din vægt.

Held og lykke med dit videre forløb
De bedste hilsner

Slank & sund
Trin-for-trin for alle: Super effektiv, nem og hurtig maveøvelse  

En slankekur er sjældent vejen til en fladere mave og mindre taljemål. Hvad der ligner mavefedt skyldes nemlig oftest, at musklerne i maveregionen er for slappe til at holde maven på plads, ligesom forstoppelse og ophobning af luft i mavesækken ofte også er kilde til et større taljemål.

Men med en…

Læs mere
Slank & sund
10 myter om vægttab 

Læs om nogle af de mest sejlivede myter om, hvad der skal til, hvis man ønsker at opnå et stort, sundt og holdbart vægttab.

Læs mere
Slank & sund
Kikærter - Lækre og super anvendelige  

Spis friske bælgfrugter, som grønne ærter og bønner eller tørrede bælgfrugter, som linser, brune bønner, hvide bønner og sojabønner. En af de rigtig lækre og super anvendelige bælgfrugter, er kikærter. Kikærter har en lækker og lidt nøddeagtigt smag. Kikærter er både gode i gryderetter, og ristet på…

Læs mere
Slank & sund
Proteinkure: Planteprotein er bedre for blodsukkeret 

I en tid, hvor protein-kure hitter, er det vigtigt at nævne resultatet af et studie bragt i fagbladet Nutrients. Her fremgår det, at et skift fra animalske proteiner til vegetabilske proteiner, har en positiv effekt på blodsukkeret hos personer med type-2 diabetes.

Læs mere
Slank & sund
Vi tager mere på i vægt i løbet af sommeren end i julen 

Danskerne dyrker motion i et uset omfang i fitnesscentre, men om sommeren er der en tendens til, at træningstøjet bliver pakket væk og de usunde vaner fundet frem. Grillhygge og større mængder alkohol er medvirkende til, at danskerne tager flere kilo på i sommerperioden end på noget andet tidspunkt…

Læs mere
Kom i form
Flad mave - Effektiv øvelse 

Denne enkle, men effektive, øvelse, tager godt fat i musklerne omkring maven og ryggen, og indgår derfor altid i træningsprogrammer. Øvelsen indgår naturligvis også i Lotte Arndals bog 'Styrketræning for kvinder'. Her viser Lotte øvelsen.

Læs mere
Slank & sund
Stærke krydderier øger forbrændingen 

Et proteinholdigt måltid løfter forbrændingen af kalorier med 30%, mens et kulhydratholdigt måltid løfter forbrændingen med 4%. Derfor skal man vælge en kost med højt proteinhold og lavt fedtindhold som f.eks. kød, æg, fisk, ærter og bønner, når man vil fremme fedtforbrændingen. Men der er mere, man…

Læs mere
Kom i form
Til dig der gerne vil i form - men ikke orker 

Måske er du en af dem, der i al hemmelighed går rundt og er rigtig godt træt af at føle dig sløv og tung, træt af at bukserne strammer - og rigtig, hamrende træt af en evig dårlig samvittighed over ikke at få gjort noget ved det. Her får du et godt råd ...

Læs mere
Sundhed
Kvinder bliver tykkere 

Trods kampagner for sund mad og mere bevægelse, så bliver flere og flere danske kvinder overvægtige. Det viser en nye tal fra DTU Fødevareinstituttet.

Læs mere
Sundhed
Danskerne fravælger LCHF diæt 

34% af danskerne kender til LCHF kostprincipperne, men kun 2% af dem lever efter diætens forskrifter. Det viser en helt ny analyse som YouGov har udarbejdet for Fuldkornspartnerskabet.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Keto på 4 uger - Jane Faerber

Med Keto diæt oplever mange et mere stabilt blodsukker og varigt vægttab. Jane Faeber er kostrådgiver og blogger om sundkost, LCHF og Keto på den populære blog Madbanditten. Med hendes nye bog 'KETO på 4 uger' præsenterer hun stribevis af lækre opskrifter til Keto samt en overskuelig 4-ugers plan…

Læs mere
Stærk, let og mæt

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo…

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske…

Læs mere
^